Valakinek van valami ötlete hogy hogyan győzzem le az izgulást? Kis dolgokon is képes vagyok erősen bestresszelni
Arra gondolj,hogy eddig is megoldottál mindent és ha jön valami majd azt megoldod ott amikor és ahogy jön.
Továbbá nekem sokat a "Minden csoda 3napig tart" azaz mindennek van vége. "Nincs új a nap alatt" mondások.
Ha vizsga (pl. autóvezetés, esetleg nyelvvizsga), akkor gondolj arra, hogy te mindent megtettél (vagy ha netán mégse, akkor meg most már - a vizsga előtt közvetlenül) úgy sem tehetsz semmit.
Van egy 80 éves, doktorált, rengetegszer vizsgázott barátom, ő annak idején azzal szokta magát nyugtatni, hogy milyen hatalmas ez az univerzum, milyen kis mákszem benne a föld, és azon belül milyen kis porszem ő.
A tanulástól nem ment meg semmi. Nem fog a tanulnivaló (bármi is legyen az, bármiről is legyen szó) belemenni a fejedbe, ha nem tanulsz.
Szokni kell hozzá.
Tehát nem kerülni kell, hanem éppen ellenkezőleg...
Probálkozzál a saját magad megnyugtatásával. Nekem bevált: [link]
Pszichológus megtanított lazítani és már nem izgulok annyira olyanon, amin nem érdemes.
Vagy ha nem megy magadnak, akkor lehet a vezetett tréninget is alkalmazni, elérhetők ilyen szövegek az interneten, ezen az oldalon találsz segítséget stresszkezléshez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!