Hogyan érhetném el hogy alávessenek egy MRI vizsgálatnak?
33 vagyok, egész életemben IBS-ről van emlékem, tehát elég gyakori a hasfájás és hasmenés kajálás után, volt olyan időszak, hogy mindennaposan.
Tavaly decemberben volt valamilyen gyomor fertőzésem, aztán azóta nincs ami ne fájt volna:
fáj a vastagbelem a végbelem
a gyomrom
a bordáim, állítólagos porckoron gyengülés miatt
reflux szerű tünetek
minden két hétben van valami új
vér, láz, stb nem volt
kb havonta előfordul hogy ki vagyok ütve, és alszok 12-13 órát, és akkor tünetmentesen ébredek és jól vagyok 1-2 hétig
A háziorvos gasztrós, már évek óta járok oda és ismeri a bajaimat, de mindig le vagyok rázva hogy IBS meg ultrahang meg vérvétel.
Állandóan kolonoszkópiára akar küldeni, amit megértek, de mivel mindenhol bajom van, igy nem lenne értelmesebb egy átfogó vizsgálat?
CT is ok, kibirom azt a kis sugárzást, de én megengedhetem magamnak a 100+ ezres MRI-t is, de most komolyan én menjek oda beutaló meg minden nélkül?
Vagy adjak neki egy 20 ezrest hátha abból ért?
....csak egy altatás ugye...
most érted ha járnod kellene szűrés miatt évente vagy 5 évente, nem tudom, akkor lenne 60-70 éves korodra 6-7 altatásban részed?
hát nem tom az altatás nem egy baráti dolog szerintem
sajnos ibs miatt nagyon érzékeny a vastagbelem ezért valószinüleg nagyon fájna
Jó, akkor ne menj el, ne haragudj, de pont nem érdekel.
A kérdésedre itt a válasz újra:
Indokolatlan vizsgálatra nem fogsz beutalót kapni. A háziorvos pedig egyébként se adhat beutalót MR-re, akkor sem, ha van gasztró szakvizsgája. Csak akkor, ha folytat is gasztroenterológia szakrendelést.
Ha csak háziorvoskodik, akkor max beutal a gasztró rendelésre, amire úgy 3 hónap múlva kapsz is időpontot, aztán ott el fogják mondani, hogy az MR indokolatlan, endoszkópia szükséges. Vagy ha mégis meg tudod győtni, hogy adjon egy beutalót, akkor újabb 3 hónapot várhatsz majd a vizsgálatra.
A 20-ast nem javasolnám, mert még a végén feljelent vesztegetésért.
Ha annyira baromira MR-t akarsz, akkor elmész szépen magánban. 125 ezer egy teljes test MR. Nem fogsz vele menni semmire, és ha látnak valamit, őgy is célzott vizsgálat kell (ha a beleden, akkor kolonoszkópia), tehát smemivel se leszel előrébb.
De menj el szépen és nyugtasd meg magad a 125 ezres felesleges vizsgálattal.
Ne haragudj, de nekem már a válaszaidtól is ökölbe szorul a kezem.
Ha akarsz valamit, akkor fizesd ki saját pénztárcából, miért kell ez a dráma körülötte? Ha találnak valamit, akkor az rajta lesz a leleten. Ha pedig nem, akkor negyvenezerrel kevesebb pénzed lesz, de legalább megnyugodsz.
"megengedhetem magamnak a 100+ ezres MRI-t is, de most komolyan én menjek oda beutaló meg minden nélkül?"
Nem 100 ezer, hanem olyan 40 ezer, és bárki odamehet, aki kifizeti, elküldeni nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!