Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan érhetném el hogy...

Hogyan érhetném el hogy alávessenek egy MRI vizsgálatnak?

Figyelt kérdés

33 vagyok, egész életemben IBS-ről van emlékem, tehát elég gyakori a hasfájás és hasmenés kajálás után, volt olyan időszak, hogy mindennaposan.

Tavaly decemberben volt valamilyen gyomor fertőzésem, aztán azóta nincs ami ne fájt volna:

fáj a vastagbelem a végbelem

a gyomrom

a bordáim, állítólagos porckoron gyengülés miatt

reflux szerű tünetek

minden két hétben van valami új

vér, láz, stb nem volt

kb havonta előfordul hogy ki vagyok ütve, és alszok 12-13 órát, és akkor tünetmentesen ébredek és jól vagyok 1-2 hétig

A háziorvos gasztrós, már évek óta járok oda és ismeri a bajaimat, de mindig le vagyok rázva hogy IBS meg ultrahang meg vérvétel.

Állandóan kolonoszkópiára akar küldeni, amit megértek, de mivel mindenhol bajom van, igy nem lenne értelmesebb egy átfogó vizsgálat?

CT is ok, kibirom azt a kis sugárzást, de én megengedhetem magamnak a 100+ ezres MRI-t is, de most komolyan én menjek oda beutaló meg minden nélkül?

Vagy adjak neki egy 20 ezrest hátha abból ért?

2022. jún. 12. 19:16
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

kifizettem életemben eddig kb 6-7 száz ezer forintot a TB-nek

magyarul semmit, mivel kb ennyit legombolna a szent medicover és társai mire egyáltalán kapnék egy diagnózist.

egyébként meg mindnannyian ismerjük a sztorikat, hogy a háziorvos nagyon készségesen hazaküldi a beteget, hogy biztosan csak túlreagálja a dolgokat (mint ahogy velem is csinálják), aztán hopp szembe jön valami majd egy CT-n.

Vagy endoszkopián, ami természetresen csak annyi gondom van hogy ki kell vegyek hozzá 3-4 nap szabadságot.

2022. jún. 12. 19:34
 12/27 anonim ***** válasza:
Mióta mondogatja, hogy kellene az endoszkópia? Ha eddig nem mentél el, az a te bajod.
2022. jún. 12. 19:37
 13/27 A kérdező kommentje:

akkor dobta fel amikor már látta hogy sík ideg vagyok

összesen egyszer ("csak hogy megnyugodjak" cimszóval)

gasztrós orvosról beszélünk, járnak hozzá divertikulitiszesek is meg daganatosak is.

A nővérke is divertikulutiszes aztán azt mondja hogy sürgősségin ultrahanggal diagnosztizálták

2022. jún. 12. 19:42
 14/27 A kérdező kommentje:
nekem egyszer össz-vissz azon paráztak, hogy nem-e hasnyálmirigy-gyulladásom van-e
2022. jún. 12. 19:43
 15/27 A kérdező kommentje:

de azért az mondjuk vices lehet amikor az ember altatásban csináltatja a szondázást, aztán azzal keltik, hogy szembejött egy tumor a képernyőn

De az is vicces lehet amikor nagyon fáj ahogy az ember fel van fújva aztán akkor szólnak hogy baj van

bár ugye Pataki Attila műtét és kemó nélkül pár hónap alatt megsemmísített magában egy 5 centis daganatot, pedig már nem mai csirke

2022. jún. 12. 19:45
 16/27 anonim ***** válasza:
"Állandóan kolonoszkópiára akar küldeni, "
2022. jún. 12. 19:47
 17/27 A kérdező kommentje:
hát igen, mert kb ez volt az egyetlen olyan mondaata ami valamilyen irányba mutatott
2022. jún. 12. 19:49
 18/27 A kérdező kommentje:
MÉ, te amúgy vótá már vastagbél trükközéseN?
2022. jún. 12. 19:52
 19/27 anonim ***** válasza:
Képzeld, voltam.
2022. jún. 12. 19:58
 20/27 A kérdező kommentje:
és nagyon fájt? előtte közbe utána?
2022. jún. 12. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!