Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan érhetném el hogy...

Hogyan érhetném el hogy alávessenek egy MRI vizsgálatnak?

Figyelt kérdés

33 vagyok, egész életemben IBS-ről van emlékem, tehát elég gyakori a hasfájás és hasmenés kajálás után, volt olyan időszak, hogy mindennaposan.

Tavaly decemberben volt valamilyen gyomor fertőzésem, aztán azóta nincs ami ne fájt volna:

fáj a vastagbelem a végbelem

a gyomrom

a bordáim, állítólagos porckoron gyengülés miatt

reflux szerű tünetek

minden két hétben van valami új

vér, láz, stb nem volt

kb havonta előfordul hogy ki vagyok ütve, és alszok 12-13 órát, és akkor tünetmentesen ébredek és jól vagyok 1-2 hétig

A háziorvos gasztrós, már évek óta járok oda és ismeri a bajaimat, de mindig le vagyok rázva hogy IBS meg ultrahang meg vérvétel.

Állandóan kolonoszkópiára akar küldeni, amit megértek, de mivel mindenhol bajom van, igy nem lenne értelmesebb egy átfogó vizsgálat?

CT is ok, kibirom azt a kis sugárzást, de én megengedhetem magamnak a 100+ ezres MRI-t is, de most komolyan én menjek oda beutaló meg minden nélkül?

Vagy adjak neki egy 20 ezrest hátha abból ért?

2022. jún. 12. 19:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Gasztroenterológiai problémákra a kolonoszkópia meg a gasztroszkópia való, szart se fognak látni az MR-en. Amúgy meg menj el magánban. Nem véletlen, hogy az orvos nem tartja indokoltnak.
2022. jún. 12. 19:22
 2/27 anonim ***** válasza:

Mivel van pénzed menjél magán klinikára.

A házi orvos egyénként sem küldhet MR vizsgálatra,csak egy SzTk szakorvos.

2022. jún. 12. 19:22
 3/27 A kérdező kommentje:
bocsánat, de ha mindenfajta fájdalmam van, és nem is kötődnek sokszor étkezéshez, akkor most komolyan vesztegessem az időt kolonoszkópiával, ami ráadásul komplikációkhoz vezethet?
2022. jún. 12. 19:24
 4/27 A kérdező kommentje:

2-es

voltam már magánban, csak érdekes hogy az első kérdése az orvosnak nem az volt ,h mi a bajom, hanem hogy mi a foglalkozásom

bár mondjuk pl USÁ-ban csak ilyen egészségügy van, ahol a pénz beszél, és nem a gyógyitás a lényeg, hanem a minél több kiállított számla.

2022. jún. 12. 19:25
 5/27 anonim ***** válasza:

Ha ilyen problémáid vannak, akkor igen, mivel ennek a vizsgűlatára az az alkalmas. Ahogy ezt a gasztrós háziorvosod el is mondta, nem véletlen akar oda küldeni. Az MRI-vel semmivel nem leszel előrébb, mert nem fog látni semmit. A belek vizsgáltára nem az a megfelelő módszer.

Amúgy meg egy kolonoszkópia elég rutin beavakozás, mégis mi bajod lenne?

2022. jún. 12. 19:27
 6/27 A kérdező kommentje:
meg értitek, olvastam, hogy a polgárt járatták endoszkópiára, aztán végülis CT-n látták, hogy veserákja van
 7/27 anonim ***** válasza:

"komolyan vesztegessem az időt kolonoszkópiával"

Az MRI-vel vesztegetnéd az időd.

8/27 A kérdező kommentje:
oké, akkor a hónaljam alatti bordafájdalom mindkét oldalon biztosan vastagbélről jön
2022. jún. 12. 19:30
 9/27 anonim ***** válasza:

Miért akar mindig mindenki okosabb lenni, mint az orvos?

Ha a gyomrod meg a beled fáj, akkor nyilván azt kell vizsgálni. Annak a vizsgálatára meg az endoszkópia az alkalmas, nem az MRI.

Hagy döntse már el az orvos, hogy a panaszok alapján milyen vizsgálat indokolt. Ha a fejed fáj, akkor értelemszerűen nem kolonoszkópiára küldenek..

2022. jún. 12. 19:30
 10/27 anonim ***** válasza:
És akkor mégis midet akarod meg MR-eztetni? Az egész tested?:D Fejtetőtől bokáig? Megteheted. Pénzért. A befizetett TB-t meg olyan vizsgálatokra költsék már, ami indokolt.
2022. jún. 12. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!