Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 20 és 40 közöttiek! Ti szedtek...

20 és 40 közöttiek! Ti szedtek napi vagy heti szinten valamilyen gyógyszert/tablettát/kapszulát?

Figyelt kérdés
A konkrétumokat megköszönném, tehát, hogy milyen típusút, nyugtató, altató, vagy afféle általános szinten tartó, például vérnyomás vagy koleszterin csökkentő, esetleg vitaminok.

2022. máj. 24. 15:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem a vitamin hatását fogod megérezni, hanem a hiányát, amit betudnak azzal, hogy hát én ilyen voltam mindig is, így születtem, ezek a gének, közbe meg nem
2022. máj. 24. 16:36
 12/20 anonim ***** válasza:
Nyilván nem érzel utána semmit, nem betegségre szedett gyógyszerről beszélünk. A szervezeted árnyalati állapotát lehet nem érzékeled, plusz ha egészségesen táplálkozol, nincs is szükség vitaminszedésre. Bár nem sok egészségesen táplálkozó 20-40 évest ismerek. A D-vitamint csak azért kell, mert télen nem termelődik elég a napsugárzástól.
2022. máj. 24. 16:38
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha nincs kiemelkedően magas hiányod, akkor lehet semmit nem veszel észre, de mégis jót teszel, főleg hosszútávon ha szeded. Ha az érkezésed változatos és megvan benne minden, amire a szervezetednek szüksége van, akkor elvileg egyensúly van. Ezt kétlem.. Nem feltétlenül hónapok, inkább évek alatt alakulhatnak ki hiánybetegségek. 35 - 40 év alatt nem is biztos, hogy vannak komolyabb tünetek a szélsőséges eseteket kivéve.
2022. máj. 24. 16:58
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem szedek semmit, télen D-vitamint. Amúgy ha rendesen táplálkozol, akkor nem kell vitamin pluszban. (Csak télen a d-vitamin.)
2022. máj. 24. 17:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Igazából nehéz lenne megjósolni, mi lenne vitaminnal vagy nélküle számomra. Ha fáradt is vagyok, én mindig az aktuális hangulatomnak tudom be. Többségében jó erőben és jó hangulatban vagyok, de vannak napok mikor borús a kedvem, akkor fáradt is vagyok. De ezt betudom a belső bioritmus ciklikusságának, egy szükséges körforgásnak. Ha példáiul egy két hétig folyamatosan boldog vagyok, akkor a boldogság megerjed, és átcsap keserűségbe. De némi kesergés után visszatér a jókedv. Így vagyok én a fáradtság-fittség ciklusával is. Ha fáradt vagyok, hát kivárom hogy újra erőre kapjak. Nem befolyásolom ezeket a folyamatokat.
2022. máj. 24. 17:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Valószínűleg kevés azoknak az embereknek a száma, akik minden napot boldogan és vidáman élnek meg. Ez nem vitaminhiány. Azonban van néhány rák típus, vagy férfi és női terméketlenség egy-egy változata pl, ami a hosszan tartó vitamin- és ásványianyag hiánnyal hozható egyértelműen összefüggésbe. Nem hetek és évek alatt alakulnak ki, inkább évtizedek alatt úgy, hogy nagy valószínűséggel észre sem veszed.
2022. máj. 25. 05:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Kedves 16-os! Milyen raktipusok alakulhatnak ki vitaminhianytol?
2022. máj. 25. 09:03
 18/20 anonim ***** válasza:

Én refluxra és következményes nyelőcsőfekély miatt szedek jelenleg Emozult, állítólag nem szabad sokáig szedni a protonpumpa-gátlókat, így gondolom áttérünk majd valami másra.

Ezen kívül magas koleszterinszinttel is határeset vagyok, hogy kelljen gyógyszer és most felmerült a prediabetes gyanúja is.

Ezen kívül télen D-vitamint, illetve magnéziumot állandóan (sokat idegeskedem és az izmaim sem jól regenerálódnak sportolás után), néha multivitamint. Koleszterin miatt növényi szterineket.

29N

2022. máj. 25. 09:20
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 17-es! Olvass utána pl a szelén- és cinkhiánynak. Szelénhiány esetén a prosztata-, tüdő-, nyelőcső-, gyomor- és bélrák megemelkedett kockázatának. De éppúgy igaz ez cinkre is a prosztata egészsége szempontjából. Olvass utána, hogy Finnországban az élelmiszerekhez adott szelénnek betudhatóan látványosan csökkent bizonyos daganat típusok gyakorisága. Nem mellesleg a pajzsmirigy alulműködés kb népbetegség, amelynek az autoimmun változatait kivéve a szelénhiány lehet a kiváltó oka, de emellett a cukorbetegség kialakulásában is lehet némi szerepe. A D-vitamin hiánya sem egészséges, ahogyan az összes többié sem.

16-os voltam

2022. máj. 25. 10:34
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi az összes választ! Hát, bízom benne hogy hosszú távú következmények nem fenyegetnek, végtérre is eszek én mindent, egészségeset és egészségtelent egyaránt, savanyúságot, zöldséget, húst, édességet, rágcsákat. Minden nap meleg ebéd, néha meleg vacsora is. Van saját kertem ahol zöldségeket és gyümölcsöket termesztek, az nyártól ősz közepéig ellát, télire pedig rakunk el paradicsomszószt vagy 10 üveggel, lekvárt és savanyúságot is bőven. Az kitart a következő évi utánpótlásig, sőt, a paradicsomszósz általában még egy évnél is tovább kitart, ezért néha el kell ajándékoznunk pár üveggel. Hát, a D vitaminba lehet valami, mondjuk én nyáron olyan sokat napozok hogy tél végéig még a színem is jó, tavasztól meg már napozok. Lehet, hogy nekem alapból megvan a kellő vitamin, azért nem érzek soha semmi extrát még akkor se, mikor egy hónapon át minden nap szedtem. Olyan szinten nem, hogy az ember el is felejti tovább szedni, ha úgy látja, nincs semmi létalapja. Bár szerintem a genetikán múlik a legtöbb minden. Az ember élhet olyan egészségesen is ahogy csak tud, a végső fátum ott bujkálhat a génállományunkban.
2022. máj. 25. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!