Kezelhető valahogy, ha nagyon sok idő alatt alszok el este?
Nem függ a fáradtságtól, kicsi korom óta ilyen vagyok, legalább 40 perc- 1 óra, míg elalszok, akkor is, ha fáradtabb vagyok, akkos is, ha nem (nagyon ritkán, ha irtó sokat vagyok ébren, akkor mondjuk megy pár perc alatt, de ez kb havi egy vagy még ritkább alkalom).Kicsi koromban azt hittem, ez a természetes, aztán jöttem rá, hogy másoknak pár perc az egész. Ezért is kelek nagyon nehezen és álmomban viszont semmire nem ébrednék fel, nagyon mélyen alszom. Egyébként szeretek sokat aludni, akár 10-12 órát is nyáron, ha megtehetem és alapból is 8- 9 óra lenne az alvásigényem.
Mit lehet ezzel tenni ?
Nem írsz semmi egyebet? (pl. hány éves vagy? F/N ? Mi a foglalkozásod? Milyen helyen laksz?...) Így nem tanácsot fogsz kapni, csak sokan fogják leírni, hogy ők is nagyon nehezen alszanak el (vagy az ellenkezőjét), és semmi " okosat" nem fogsz kihámozni belőle!
Egyébként én is így voltam ezzel! Igen, voltam! Ez még akkor volt, amikor rengeteg problémám volt (nem mondom, hogy most egyáltalán nincs, csak kisebbek, és kevesebb...).
Viszont egy érdekességet megosztok veled, hátha hasznos.
Elalvás előtt sokat TV-ztem (néha még most is, ha érdekes a műsor), és gyakran bele aludtam a műsorba. Majd egy-két óra múlva felébredtem (egy hangosabb jelenetre, reklámra), ezután volt, hogy el sem tudtam aludni. Másnap persze csak kóvályogtam egész nap, mint madársz.r a levegőben. (a "közmondás is azt mondja "Ki korán kel, egész nap álmos! :) !)
De néhány éve (mióta olyan TV-m van), elkezdtem használni az időzített kikapcsolást (timer), a TV kikapcsolt, és általában reggelig alszom. Ezt annyira megszoktam, hogy most már mindegy, hogy mit és meddig nézek, ha a timert bekapcsolom, egy-két percen belül elalszom!
Viszont hosszabb utazáskor semmilyen járművön nem tudok aludni (még akkor sem, ha éjjel utazom).
Egyetemista , 24/L.
De egész gyerekkoromban, tinikromban, kiatal felnőtt koromban ez van.
Köszönöm az eddigieket.
valaki esetleg nem volt ilyennel orvosnál ? vagy így kell leélnem az életemet, mert így születtem ? altatózni nem szertném magam. amúgy mondom, nagyon (túl) jól és mélyen alszom és sokat, ha tehetem. maga az elalvás egy borzasztó procedúra. és sokáig azt hittem , ez a normális , aztán barátnok mondták, hogy nekik percek kérdése.
apukám rossz alvó amúgy . nehezen alszik el, viszont kicsi is az alvásigénye és könnyen felébred reggel magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!