Ma ittam délután ice teát egy egész üveget amiről tudni kell hogy van benne koffein. Most már eltelt 2 óra azóta és a pulzusom nyugalmi állapotban 95:(((
Semmit nem kell tenned, nem a teától magas a pulzusod, hanem, hogy nem vagy nyugalmi állapotban. Menj el sétálj egyet, szép idő van, el fog múlni.
2022. máj. 8. 18:01
2/9 anonim válasza:
95 az nem is olyan magas, pláne, hogy stresszelsz is emiatt. Azt hiszem 120 fölött szokták leginkább magasnak mondani, mindenesetre 95-el ne parázz, meg ez dehogy nyugalmi állapot. Az a nyugalmi állapot, mikor nyugodt vagy. :D
2022. máj. 8. 18:06
3/9 anonim válasza:
Csak nyugodj meg, figyelj a légzésedre, hogy egyenletes legyen.
2022. máj. 8. 18:36
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mostmár így megnyugodtam!:)
2022. máj. 8. 18:49
5/9 anonim válasza:
Mérd naponta többször is és jegyezd föl egy papírra az adatokat.
Fontos, hogy pulzusmérés előtt ne mozogj sokat. Mozgás, futás, lépcsőzés stb. után ülj (feküdj) le, pihenj és csak 15-20 perc múlva mérd meg. Ugyanez vonatkozik a vérnyomásmérésre is. Ha napról napra 72/perc fölött van sokkal, akkor érdemes orvoshoz menni, hogy adjon rá orvosságot.
A szomszédasszonyomnak is 90 fölött van, ui. valamikor futballozott női csapatban, előkelő osztályban, tehát megerőltethette a szívét. Orvosságot nem kér rá, az orvosa tud róla.
2022. máj. 8. 20:52
6/9 anonim válasza:
5ös, a 70-80 teljesen normális...
2022. máj. 8. 20:56
7/9 anonim válasza:
Úgy írtam, hogy ha SOKKAL 72 fölött van!!! (Hogy konkrétabb legyek pl. 80 fölött ÉS ÁLLANDÓAN, a fentiek szerint mérve.
2022. máj. 8. 20:59
8/9 anonim válasza:
Tartós 90-100 között érdemes orvoshoz menni.
2022. máj. 8. 21:20
9/9 anonim válasza:
(Csak 5-6-7-esre reagálva!)
Nekem mondott olyat kardiológus, hogy a 70 alatti pulzus az, ami igazából jó a szív számára. Ok, azért nyilván nem arra gondolt, hogy 70 alatt kóros, vagy hogy gyógyszer kellene.
(Egyébként ez gondolom nagyon-nagy részben genetika.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!