Mitol lett magas a vernyomasom?
22 éves lány vagyok, ereztem nemreg, hogy vörös az arcom, furán vagyok... megmertem ilyen itthoni digitalis vernyomasmerovel a vernyomasom, 141/105 lett...
Igaz, előtte mar nagyon ideges voltam, h biztos magas a vernyomasom, meg kb 20 perce elszivtam egy iqost is. Lehet attol? De mar az iqos elott is vörös volt az arcom... nem igazán szokott ilyen elofordulni...
Stresszes napom volt, mindenen idegeskedtem, gorcsoltem, főleg a teendoimen, hogy miket kell csinálnom a héten, munka, stb... emiatt is lehet? Kavet 3 körül ittam délután, de tejeskave volt... :( most eléggé megijedtem
Ezzel orvoshoz kéne mennem?
#2-es vagyok.
* közel sincs az életveszélyes állapothoz.
Persze most ezt a nem életveszélyes állapotot nem azért mondom, merthogy ezzel az értékkel nem kell orvoshoz menni. Ha rendszeresen ennyi, akkor igenis menj orvoshoz. Viszont ez a vérnyomás még nem olyan magas, hogy ha azon nyomban nem rohansz orvoshoz, akkor baj lesz. Szóval ne legyél megijedve, csak szimplán mostantól mérd rendszeresen, és ha mindig ennyi, akkor orvos.
Koszi a valaszokat:) most mertem, 122/73...
De most merni fogok gyakran, mert eléggé megijedtem este
Koszi meg egyszer
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!