Mitől zsibbad a karom?
Tudni kell rólam, hogy nagyon egészségesen élek, naponta sportolok, figyelek az étkezésemre. Azt is tudni kell, hogy borzasztó hipochonder vagyok, és idegileg totál kikészítem magam a netes öndiagnosztizálástól. Természetesen megint ezt tettem, és már mindenféle halálos és súlyos betegséget találtam, aminek ez a tünete...
A helyzet az, hogy kb péntek óta egy enyhe zsibbadást érzek a jobb karomban főleg. Időnként a balban is, de a jobb a domináns. Nem erős, inkább ilyen bizsergő érzés, legfőképp alkar + kéz. Lehet, hogy valamilyen ideg becsípődött mondjuk súlyzós edzés során, vagy ez szerintetek normális? Hogyan tudnám elmulasztani? Már stroke-ot meg mindenfélét olvastam, és kikészülök, hogy ki tudja mi bajom...
igen, szerintem idegi eredetű
nekem is pont tegnap és ma zsibbadt az egyik karom, de sejtem az okát: egész nap begörnyedve ültem a számítógép felett, és a hátam/nyakam teljesen merev, valószínűleg nyomódik az egyik ideg. még ki is bírom tapintani, hol kell megnyomdosnom, hogy változzon a karomban tapasztalható érzet
Általában akkor érez ilyet az ember ha elfeküdte a karját, lábát és nem kap rendesen vérellátást.
De zsibbadás akkor is keletkezhet ha magnézium hiányosak vagyunk.
Hideg borogatás, pihentetés után nekem el szokott múlni, egy próbát neked is megér. De ha nem múlik el hetekig menj el vele orvoshoz, valószínű felfog írni valami krémet rá.
Nem kell aggódnod, semmi komoly bajod nincs. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!