Hogyan aludjak mélyebben?
Mostanában nem tudok mélyen aludni. Nem stresszelek, de nem tud kikapcsolni az agyam, mindig gondolok valamire (nem rossz vagy nem stresszes dolgokra, csak úgy előjönnek dolgok, amik aktuálisak az életemben vagy amit aznap csináltam).
Amikor lefekszem, fáradtnak érzem magam. Nem pörgetem fel magam lefekvés előtt, nem iszom kávét meg ilyenek. Telefonozni szoktam, ami tudom nagyon rossz, de előtte is ezt csináltam és akkor tudtam aludni.
Valószínűleg ilyen életszakaszban vagy, ha eddig ment.
Az is lehet hogy más mennyiségű alvásra van szükséged mint azelőtt. Vagy lehet szorongás. Sokféle.
A helyedben kialakítanék valami esti rituálét. Pl séta, vacsi, fürdés, könyv + gyógynövény tea, naplóírás stb és mindig ezután menj aludni. Egy kis rendszer segíthet
A másik a meditáció, nem olyan egyszerű az, de ha nagyon nem megy, keress másik fajtát és azt próbáld ki. Kezdetben az is elég ha amikor lefekszel, csak figyelsz a légzésedre és semmi másra
Ha mélyen akarsz aludni, vidd le az ágyadat a pincébe.
Viccet félretéve; áteresztő bél szindrómád van, attól túlműködik a mellékvesekéreg, és magas a kortizolszinted. A kortizol egy stresszhormon, és amíg a máj le nem bontja, nem engedi érvényre jutni a melatonin nevű alváshormont. Csak jár az agyad, de nem alszod ki magad. A kialvatlan ember gyors cukrokra, gyors szénhidrátokra vágyik, amiktől viszont behintázik a vércukra, és az újabb belső stresszforrásként további kortizoltermelésre ad okot. Ez pedig autoimmun betegségek előszobája,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!