Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Migrén enyhítése hogyan?

Migrén enyhítése hogyan?

Figyelt kérdés

Ma reggel kezdődött egy számomra még soha nem tapasztalt erejű migrénes fejfájás, először Cataflamot vettem be rwggel,semmi hatás, majd 4 órával később flector port, de ettől sem múlik.

Már bedörzsöltem a halántékom vietnami balzsammal, próbáltam ledőlni, pihenni, de úgy hasogat, hogy émelygek, hányingerem is van.

Ennyire még életemben nem fájt, pedig nem mai születésű vagyok.

Tudna valaki tanácsot adni?

Nagyon köszönöm. Már minden mozdulatra olyan, mintha kést forgatnának bennem.

Nő vagyok, 40+ éves.

2022. febr. 14. 14:32
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

Van a béresnek egy csepp. Nem tudom a nevét pontosan. De tuti rátalálsz. Azt egy doki javasolta, szkeptikus voltam, de tényleg jó.

Illetve a Kefalgin (remélem jól írom) gyógyszer, de azt csak doki irhatja fel.

Nekem ezek segítettek.

Ha nincs szédülés, kettős látás, hányinger stb akkor feküdj sötétben. Ha van, akkor jobb dokihoz menni, ahol megnézik lehet-e valami más a háttérben.

Jobbulást!

2022. febr. 14. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:
39%

Hagyjuk már migrén esetén a Béres cseppet, bármelyik is az. Lehet neked jó, de kétlem, hogy akkor migréned lenne. És írta, van hányingere.

Szóval rohamoldó kéne, amit háziorvos is írhat, ha mást nem kellene egy injekció, bár az algopyrin-nospa-cerucal. Ez utóbbi a hányást, hányingert csillapítja. A többi amit most bevehetsz cukorka. Sajnálom.

2022. febr. 14. 15:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsaitokat.

Az algopiryn-re, aszpirinre alkergiás vagyok, nem szedhetem.

Nurofen van még itthon, de a 2 bevett gyógyszerre nem merem bevenni még plusz azt is.

A háziorvosom délután rendel, ha sikerül is elérni telefonom, ma biztos nem tud fogadni.

Szerintetek próbáljam azért elérni?

Borzasztóan fáj, pedig nem vagyok hisztis, eddig egész jól tűrtem bármilyen fájdalmat.

2022. febr. 14. 15:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Amúgy igen, szédülök, hányingerem van. Kettős látás nincs.
2022. febr. 14. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Mindenképpen beszélj dokival. Abból baj nem lehet szerintem. Hátha tud valami érdemi segítséget nyújtani ezeknek fényében!
2022. febr. 14. 15:25
 6/9 A kérdező kommentje:

5#

Köszönöm szépen. Felhívom a háziorvosom. Hátha van ötlete, talán be sem kell mennem hozzá, ha felír a valamit, már fwl tudják írni a beteg felhőjébe, a patikában, bármelyikben kiváltható.

Uhh, remélem tud nekem valamit erre mondani, mert ilyet még soha nem érwem.

Köszönöm a tanácsot!

2022. febr. 14. 15:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Legutóbbit 5/6 - nak akartam írni. Köszönettel!
2022. febr. 14. 15:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Sötét szoba + alvás! Speckó migrén gyógyszert (triptánok) tudtommal neurológus írhat fel először, utána már házi orvos is.
2022. márc. 2. 02:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Tök jó amúgy 😅😂 nem tom sokan miért ennyire hisztisek a migrén miatt… mármint valószínűleg nem vagy migrénes csupán elkapott egy amit én sajnos 10-12 éves korom óta elek minden hónapban…

flector meg Béres csepp pofon a szarnak !

Ami tényleg használ sajnos az az algopiryn! A cataflan B sem rossz de sokkal gyengébb… ha allergiás vagy az algo-ra akkor egy hasonlót próbálj ki ezt háziorvossal egyeztess!

Most is a fejfájás miatt vagyok ébren sajnos aludni sem tudok tőle (ja még csak 23 vagyok de hát ez van + ez még csak az enyhébb fájás)

Amit tudok javasolni az a hideg burogatás! De tényleg legyen hideg

+ és igen a sötét csendes szóba ha tudsz akkor aludj is el

A legfontosabb pedig hogy kerüld a pánikot! Ha be panikolsz akkor rosszabb lesz mert hányinger és hányás is rád törhet amivel még jobban gerjeszted majd Pánikot…

Akkor van baj ha heti szinten történik!

De ha havonta 1-2 alkalommal az még belefér (egészséges szint szövődmény nélkül)

Nekem pl az időjárás váltja ki szóval nem tudom elkerülni de sokaknak a stressz is kiváltja… szerencsére nekem az abszolút nem

Ja nálunk ez örökletes mert anyám is ugyan így van sőt apám is 😂😂

2022. márc. 14. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!