Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Már hónapok óta vannak az alábbi tüneteim: szédülés (főleg éves után), hányingerrel járó köhögés enyhe remegés és bágyadság. A legtöbbször éves után jelentkeznek a tünetek, általában 20p után, de van amikor egyáltalán nem. Nem fáj semmim és az összes rutin tesztem is: vérkép, tüdő, hormon, Korona, EKG, pillanatnyi vercukor szint is az egészséges értéket mutatták. Amire tudok gondolni a testomegemmel lehet baj: 58KG vagyok 178 centivel. (18.5BMI ami határérték) már régóta tart ez az állapot Már 4 orvosnál voltam (pszichológusnal is) ám nem tudtak semmit rá mondani. Esetleg valakinek volt hasonlója?

(18F)

2022. febr. 5. 12:26
 1/1 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, de a pillanatnyi vércukorszintet laborban jobb esetben éhgyomorra nézik reggel, úgy hogy nem ettél 8 órája legalább. De ha inzulin rezisztenciád van és nem túl súlyos, attól még simán mutathat jó értéket. Tapasztalatból írom. Én helyedben kérnék egy terheléses vércukortesztet. Abból kiderül, hogy IR-es vagy -e. Azért gyanús ez a dolog mert evés után vagy rosszul 20 perccel és nem sok minden van ami mindenben megtalálható a ch-n kívül és amivel baj szokott lenni. Ha nem vagy cukorbeteg, akkor sportolni kell, - úgy gondolom jól ézem, hogy nem sportolsz - és normális ételeket enni. Sovány hús, zöldséggel kevés tésztás krunplis körettel. Eleinte kis adagokban ahogy meg bírod enni. Nézz meg cukorbetegeknek való recepteket. Nem diéta az, hanem normális étrend csak nem ahhoz vagyunk szokva :D
2022. febr. 8. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!