Sült pehely – Miért böfögök tőle?
A pelyheket (árpa, búza, rozs, tönköly, zab) leturmixoltam (darabos lett), beáztattam, majd mézet és talán fahéjat is adtam hozzá és elterítettem a sütőeszközben (2,5-4 cm magas lett). Megsütöttem rendesen, kicsit túl is sütöttem. Majd amikor ettem, akkor böfögés és puffadás jelentkezett.
A kenyér ugyanabból készül, a magot nem lapítják, hanem őrlik. És a kenyértől nem jelentkeznek ilyen tünetek, de az is igaz, hogy ahhoz lisztet és nem pelyhet használok, így tehát nem valószínű, hogy a liszt és a pehely forrása ugyanaz, sőt sokkal inkább valószínűtlen.
Korábban sokszor főztem a zabpelyhet és nem jelentkeztek ilyen tünetek.
Mivel magyaráznátok a leírt jelenséget?
Nem puffadás elleni gyógyszerre vagyok kíváncsi, hanem a leírtak lehetséges magyarázatára!! Köszönöm!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!