Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Sült pehely – Miért böfögök tőle?

Sült pehely – Miért böfögök tőle?

Figyelt kérdés

A pelyheket (árpa, búza, rozs, tönköly, zab) leturmixoltam (darabos lett), beáztattam, majd mézet és talán fahéjat is adtam hozzá és elterítettem a sütőeszközben (2,5-4 cm magas lett). Megsütöttem rendesen, kicsit túl is sütöttem. Majd amikor ettem, akkor böfögés és puffadás jelentkezett.

A kenyér ugyanabból készül, a magot nem lapítják, hanem őrlik. És a kenyértől nem jelentkeznek ilyen tünetek, de az is igaz, hogy ahhoz lisztet és nem pelyhet használok, így tehát nem valószínű, hogy a liszt és a pehely forrása ugyanaz, sőt sokkal inkább valószínűtlen.

Korábban sokszor főztem a zabpelyhet és nem jelentkeztek ilyen tünetek.


Mivel magyaráznátok a leírt jelenséget?


Nem puffadás elleni gyógyszerre vagyok kíváncsi, hanem a leírtak lehetséges magyarázatára!! Köszönöm!



2022. jan. 24. 13:04
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!