Fürdés közben fehéres habképződés. Mitől?
Figyelt kérdés
Sziasztok
Nem rég vettem észre, hogy ha fürdök, akkor egy idő után ilyen fehéres (de inkább nagyon halovány színű) filmréteg gyűlik össze a lefolyó környékén, ami nem megy le, csak halmozódik. Olyan, mint amikor a folyóban lévő hordalék felfogja a vegyi szennyeződést (értelem szerűen leképezve a zuhanytálcára és a lefolyóra). A cucc nagyon vékony, filmréteg vastagságú és "fel tudom szedni", vagyis szilárd, fehér színű és szagtalan (én legalábbis nem éreztem semmi szagot). Mitől lehet ez?
2010. szept. 8. 09:13
2/5 A kérdező kommentje:
A tusfürdőnek ehhez semmi köze. Csak a testem és a víz jön a képbe:)
2010. szept. 8. 13:50
3/5 anonim válasza:
Vízkö. Amint a víz elpárolog, a vízkő ottmarad. Egy idő után látható lesz (fehér, szagtalan por). Önts rá ecetet és figyeld mi történik.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de nem. Ez a dolog fürdés közben képződik. A vízkő tudom milyen, de ez fürdés közben felfogódik a lefolyónál. Mintha valami réteget mosnék le magamról íly módon. Továbbra is várom a válaszokat.
2010. szept. 9. 21:08
5/5 KakiMatyi99 válasza:
A titok megfejtése:
- a víz (s főleg a benne lévő klór) leoldja a bőrünkről a folyamatosan termelődő,
védelmi réteget képező zsírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!