Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől érezhetem magam nagyon...

Mitől érezhetem magam nagyon gyengének 2 napja?

Figyelt kérdés

Egy gyors kórtörténet.

2018-ban véget ért egy 8 hónapos bántalmazói kapcsolatom, aminek a vége pszichiátria lett.

A vérnyomásom utána 170-80 körül mozgott, erősen szorongtam (a falat kapartam sokszor, öngyilkosság is eszembe jutott megoldásként a szenvedésemre), fájt a fejem, fájt a hasam és folyamatosan feszült volt a hasizmom és mellé még az agyam is teljesen tönkre ment, sokszor a szavak se jutnak eszembe. illetve folyamatosan fáradt, enervált voltam.

2 évig nem találtam orvost (anyagi, családi helyzet gátolt meg), de a tüneteim idővel enyhültek.

Augusztus óta szedem a Setralin Sandoz nevű antidepresszánst. A szorongás enyhült. Az enerváltság is, már nem aludtam napi 3x. Az kognitív funkcióim picit javultak.

A vérnyomásomat egy rutin vizsgálat során megnézték, akkor 140 volt, azóta is 140-50 körül ingadozik. A pulzusom ijesztőbb, az 90-112 között van, de nagyon gyorsan képes felmenni 120ra is, valamint visszaesni 90re.

Most jelenleg 1 hete nem szedem az antidepit (hirtelen hagytam abba, de csak 50mg-ot kaptam), és a fejem folyamatosan fáj enyhén, a pulzusom leesett 70 körülire és nagyon gyengének érzem magam az utóbbi 2 napba. Éjszakás munkahelyem van, de sokszor ott is érzek szívfájdalmat.

Mi lehet a baj?

2022. jan. 1. 10:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és étvágyam sincs 3 éve semmi kb.
2022. jan. 1. 10:54
 2/6 A kérdező kommentje:
21/F
2022. jan. 1. 10:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy hirtelen nem szeded az antidepit... Az nem így működik. Én a helyedben újrabeszelnem a dokival a témát. És új célokat kell magad elé tűzni. Jobbulast és BÚÉK. 🥂
2022. jan. 1. 11:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor folytassam a szedését?
2022. jan. 1. 11:16
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen gyógyszert nem hagyunk így abba. Foleg olyat amit hosszan szedünk. Ba ugy erzed mar nem hat és azért vagy túl erősen gondolod meglehet beszelni az orvossal, hogy adjon valami mást, vagy ha nem jól érezted magad tőle. De antidepresszánst abbahagyni csak pszichiáterrel közösen konzultálva szabad, fokozatosan egyre kevesebbet szedve, mert elvonasi tünetei vannak. Mindenkeppen folytasd, s ha abba akarod hagyni, akkor ezt beszeld meg az orvossal es elmondja hogyan lehet annál a gyogyszernél.
2022. jan. 1. 11:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Eddzèl erősebb leszel
2022. jan. 9. 18:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!