Szívideg lehet?
Figyelt kérdés
Mindig valamit produkál a szívem és már ettől lett ki nagyon a f*om, rettegésbe tart egyfolytába már évek óta, most is fekszek az ágyba jól el vagyok s egyszercsak így a semmiből jön valami , mindig valami más tünet van és akkor amikor megtörténik ez a dolog jár és jár az agyam, már nagyon meguntam nem tudom mit tegyek, voltam orvosnál is de sehol semmi, mindig azt mondják nincs bajom, de pokoli amiket érzek sokszor nem tudom eldönteni, hogy tényleg most a szívem csinálja ezeket nagyon durván vagy az “idegeim” de így hirtelenségből amikor nyugodt vagyok és pihenek, fekszek az ágyba, hogy csináltha az ideg ezt? Nem tudom már mit csináljak komolyan, próbálom úgy felfogni a dolgot, hogy ha baj van is vele nem fog érdekelni többet, egyszer élünk… de nem tudom felfogni így, az idegek csinálják mind ezt?2021. dec. 10. 11:29
11/24 anonim válasza:
Ja, ok :)
Amúgy nagy az esély rá hogy a frontok miatt van (ahogy más is írta). Most hullámokban több front is átment rajtunk. Ilyenkor pedig jobban kijönnek az ilyen tünetek is..
12/24 anonim válasza:
Viszont leírom az én történetem. Nekem is súlyos szívritmus zavaraim vannak. Az egész vagy 15 éve kezdődött, és egy drog túladagolása miatt indult. Ezután pedig főként az eszetlen cigizés, és kávézás volt ami újra-újra előhozta. Én is érzem az időjárás változását is, azóta mióta ez az egész elkezdődött. Volt az életemben egy időszak amikor úgy "jól voltam" az élettel. Volt jó, stabil munkahelyem, és úgy rendben volt szinte minden. Akkoriban annyira zavart ez a szívprobléma hogy elmentem vele még a dokkihoz is. Talált is rá egy jó gyógyszert, ami elég jól kordában tartotta. Viszont néha-néha ugyanúgy előjöttek az erősebb rohamok a semmiből, volt hogy 140-es pulzusokat mértem, vagy egyáltalán meg sem bírta mérni a vérnyomásmérő, mert hibát jelezett. De baromira zavart hogy mi lesz ha egyszer csak annyi, és vége... Főleg mikor jött a szédülés is, vagy alig kaptam levegőt. Aztán egy időre tönkrement az életem, és nem is vettem komolyan az egészet. Úgy voltam (vagyok) vele hogy az sem baj ha meghalok. Viszont amikor így fogtam fel, akkor nem jött elő olyan súlyosan - mint előtte mikor ezen rugóztam. Ez akkor le sem esett hogy lehet a hozzáállásom miatt volt, csak aztán idővel lett egy párkapcsolatom, és megint nem akartam meghalni. Akkoriban megint úgy éreztem hogy fontos az életem, és megint idegesíteni kezdett az - hogy a szívem néha rendetlenkedik, és ki tudja mi sülhet ki ebből... Ezzel szinte egy időben megint súlyosabb lett, és több gyógyszert is kellett szednem. Aztán véget ért a párkapcsolatom, és kilátástalan lett megint az életem. Azóta megint nem félek attól hogy meghalok. Nincs számomra semmi különös jelenleg az életemben amit ne tudnék elengedni, vagy amihez túlságosan ragaszkodnék. Most, ma is, vagy pl most is készen állok a halálra. Néha szoktam is mondogatni mikor elkezd verni mint az állat "hogy nem bírsz már megállni?" 😃 És az a vicces hogy most épp még a gyógyszert se szedem, mert lusta voltam felirtani. Mégsem lett rosszabb. Sőt most pont olyan mértékű, mint mikor szedtem a gyógyszert, de féltettem az életem. Szóval az, hogy ezt figyelgeti az ember, meg ezen stresszel - az marha nagy mértékben ronthat az egészen. Ugyan lehet nekem tök más a bajom is (ezt nem lehet tudni) csak gondoltam leírom a saját tapasztalataim is ezzel kapcsolatban. (Bár azt is tudom hogy én aztán nem vagyok normális.) 😊 Viszont te is írtad hogy próbálod nem komolyan venni. Szerintem te is vedd lazábban valahogy ezt az egészet. Ha ezen stresszel az ember, akkor lehet csak rosszabb lesz. Persze hogy hogyan tudnád te is ezt lazán kezelni, ahhoz sajnos nem tudok tanácsot adni...
13/24 anonim válasza:
Szó szerint ez van velem is , már nem bírom , én is kezdem úgy felfogni hogy már nem tudok mit csinálni.
14/24 anonim válasza:
Kérdező, honnan gugliztad ki, hogy pont a szívidegeddel lehet probléma...?
15/24 A kérdező kommentje:
Csak így írtam , máshogy nem tudtam fogalmazni
2021. dec. 10. 16:05
16/24 anonim válasza:
És miért nem bízol az orvosi vizsgálatban?
17/24 A kérdező kommentje:
Mert pont akkor nem érzem azokat a tüneteket és akkor honnan tudhatnák, hogy mi a bajom?
2021. dec. 10. 16:13
18/24 anonim válasza:
Ha szervi bajod lenne, azt ki lehetne mutatni! Függetlenül attól, hogy érzel abban a pillanatban valamit, vagy nem.
Jó eséllyel pszichés dolog. Kérj beutalót pszichiáterhez!
19/24 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "szívideg".
Szívizomgyulladás egy létező betegség - de azt diagnosztizálni tudják.
20/24 A kérdező kommentje:
Szívideget úgy akartam értelmeni, hogy az idegeimmel lenne baj akkod ?
2021. dec. 10. 16:55
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!