Elhúzódó felfazas? Vagy mi lehet már ez?
Ugyanezekkel a tünetekkel közdök, elmentem urológushoz és a vizelettenyésztés alapján kiderült, hogy gombafertözés van a hólyagomban a sok antibiotikum szedésétöl. Az antibiotikum mellékhatása ugyanis a gombafertözés. A tenyésztésböl ki fog derülni, hogy milyen bacit szedtél össze (az esetek 70%-ában e. coli baktérium, ami a végbélböl származik és egészséges része az emésztésünknek - csak a húgyútakban okoz gondot), plusz meg tudják majd állapítani, van-e más fertözés is pl. gomba. A gomba megtámadja és legyengíti a húgyhólyag belsö falát, ami a bacik tovább szaporodását nem gyözi levédeni. Így lehet, hogy úgy jártál mint én és még mindig megbaradtak a bacijaid. Ha mindkét fertözést rendesen kikezelik gyógyszerekkel, elkezd majd meggyógyulni a hólyagod belsö nyálkahártyája.
Alapvetöen ezeket a tippeket tudom adni a felfázás megelözéséhez:
- szex után egyböl vizelni, így a bacik kimosódnak
- gumióvszer használata
- szedj olyan gyógyszert, ami a vaginális "jó" bacikat segíti elö (van hüvelykúpban is)
- NE mosd az intimrészt semmilyen tusfürdövel, kizárólag vízzel! (Minden tudfürdö, még az intimtusfürdök is vízbázisúak, nekünk nöknek viszont ott lent meg kell maradnia a börünk által produkált természetes zsír, ami megvéd a baciktól.)
- tözegáfonya (kapszulában vagy teában)
- D-mannóz (kapszulában, napi 2-szer)
- esetleges análszexet most egyelöre mellözd és a sima vagonális szexnél is figyelj rá, hogy síkos legyen minden a súrlódas miatt
- nagyvécézés után mosakodj meg ott lent (ha teheted)
- tartsd melegen a popsit, az alhasad, a lábad közt és a lábfejed
- mindig elölröl hátra fele töröld ki
- zuhanyzás után ne dörzsöld az intimrészt, inkább finoman törölgesd
- használj vazelint az intimrészen, hogy folyamatosan síkos maradjon (így kellemesebb a húgyút kimenetelének is)
Remlélem, tudtam segíteni! Hajrá, kitartás!
Hu koszi de a vizelettenyesztes nem csak a bazikat fogja kimutatni?
Én magán laborban csináltatom /medivover/
Szia
Csinaltattam tenyesztesztest semmit nem mutatott ki.
Hála istennek most tüneteim sincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!