Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Légszomj, sóhajtási és ásítási...

Légszomj, sóhajtási és ásítási kényszer pszichésen?

Figyelt kérdés

2 napja jelentkezett először este, mintha nem tudnék elég mély levegőt venni, sóhajtozok folyamatosan és ásítozok (az utóbbi segít egy kicsit a problémán). Ez utána elmúlt teljesen, tegnap este jelentkezetz újból, de úgy, hogy lefekvesre mar elfaradtam attól ahogy kinlodtam a legzesemmel. Most reggel eszebejutott, hogy de rossz volt tegnap este és milyen jó, hogy normálisan kapok levegőt erre már megint kezdődik. Lehet ez pszichésen? Vagy akkor is lehet komoly baj, ha időnként pl alvaskor vagy ha másra figyelek megszűnik?

22/L

2021. nov. 13. 07:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van evek ota , fogalmam sincs mitől. Voltam orvosoknál , minden negativ. Nekem is van hogy elmulik ,majd visszajön. Nem tudnám.semmihez kötninhogy mitől
2021. nov. 13. 07:16
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Kb. 15 éve ez van. Kardiológus szerint ne figyeljek rá. Könnyű mondani :)
2021. nov. 13. 08:44
 3/6 anonim válasza:

Nekem relaxációs, vezetett meditációs videók hallgatása sokat segített ebben. YouTube-on jó párat találni.

23/L

2021. nov. 13. 11:22
 4/6 anonim válasza:
Jelen van meg nektek ez a legzes? Segitett valami?
2024. jan. 28. 21:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló a problémám, lassan 3 hete. Kibírhatatlan már, a szívemet érzem, hogy nyomja a tüdőm, ahogy nagyokat sóhajtok. Nekem egy ápolónő azt mondta, hogy ez simán lehet a COVID utóhatása és majd elmúlik.. sajnos javulni nem javul és már kezdek én is pánikolni. Ha bárki tud megoldást kérem írja meg, mert a kórházba 2 hónap múlva kapnék időpontot:( 29F
2024. márc. 4. 15:00
 6/6 anonim válasza:

Én voltam anno 3.válaszoló..

Igazából ezek tényleg akkor jöttek elő ilyen ijesztőnek is mondható tünetek, mikor már jó ideje sok volt a stressz. Háziorvos elküldött laborba is, magán úton voltam kardiológián is abban az időben.Semmi szervi baj stb.. és akkor manapság ritka eleve ez, de a háziorvos vetette fel, hogy lehet fel kellene keresnem egy pszichológust.Sikerült is egy hosszabb terápiával szépen rendbe(inkább normál szintre) hozni ezeket a dolgokat.

Ez a relaxációs, meditációs téma tényleg segít és hasznos amúgy, de aztán az én állapotomban akkor az igazi segítséget a pszichológushoz járás jelentette.Úgy eléggé eltűntek ezek a dolgok jó sokáig, de mostanában újra visszajött..Én már nagyjából tudom mi mikor miért jön elő és azt is hogy nem szabad hagyni, mert magától jobb nem lesz..szerintem..:/ :D

2024. máj. 3. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!