Kissé szúró szív tájéki fájdalom mi lehet?
Sajnos a kardiológiára csak január végén tudok menni hála a ez EÜ fejlődésének.
Amit tudni kell, hogy nem magas a vérnyomásom ellenben sajnos túlsúlyos vagyok részben étkezési zavar részben pajzsmirigy betegség miatt. De már fogyásban vagyok. Viszont most már egy hete érzem h enyhébb pici szúró fájdalmakat főleg este a szivemnél. Mérem a vérnyomásomat is. Enyhén pánik beteg vagyok. Ha valalmim fáj akkor szinte rögtön a legrosszabbra gondolok és idegbeteg leszek és bőgök. Házi orvosom pedig egy kalap szart se ér sajnos. Külön pénzem nincs arra h magándokikhoz menjek. És félek h valami komolyabb bajom lesz.
24 éves nő vagyok és szinte és most egy hete rettegek h szívrohamom lesz vagy meghalok emiatt
24 évesen a legvalószínűbb a reflux.
A fogyókúrád során gyakran hosszabb ideig éhes vagy és korog a gyomrod?
Nekem a reflux tüdő szúrással és baloldali karfájdalommal jelentkezett először, aztán hátfájdalom, köhögés stb.. Én is rettegtem, hogy gáz van.
Refluxnál kerülni kell a paradicsomot, cukros ételeket, csokit, savas ételeket, szénsavas ételeket (és bármit ami puffaszt - cukorhelyettesítők sok embert puffasztanak), alkoholt.
Emeld meg a párnádat (2-3 párna) és legyél nadrág + melltartó nélkül, amikor csak tudsz. Ha nem tudsz, akkor legyen rajtad olyan nadrág, ami nem szorít, melltartóból meg van az a ragasztható mellre (nekem a sportmelltartók is sokak).
Ha nagyon rosszul vagy, akkor rizst, banánt, gaviscont vagy salvus vizet tudsz enni-inni. Arra figyelj, hogy ezek tüneti kezelések, ha múlik is, akkor is érdemes étrenden változtatni és megcsináltatni az EKG-t.
Ha nagyon rosszul vagy és tényleg gyanakszol valami rosszabbra, akkor menj be az ügyeletre, illetve telefonon is tudsz beszélni 0-24 órás ügyelettel, akik, ha olyanok a tüneteid javasolják, hogy menj be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!