Alkoholfogyasztás hatására fájó, nyomó, feszítő, görcsös érzést tapasztalok mellkas/váll tájékon. Miért lehet ez?
Ritkán fogyasztom alkoholt, évente 1-2 alkalom, hogy felannyit elfogyasztok, mint legtöbb ismerősöm egy-egy hétvégi nap alatt.
Részegre sosem iszom magam, a fent leírt fájdalmakat viszont tapasztalom, amióta az eszemet tudom -főleg tömény fogasztásakor (bár a múltkor egy gyengébb likőr is ugyanezt okozta).
Ilyenkor a fájdalom legalább egy órán át tart, nem múlik el, talán max fájdalomcsillapító segít.
Egészséges 25N vagyok, nem tudom, mi lehet a baj.
Van itt bárki, aki hasonló problémát tapasztal?
Ötlet, hogy miért fordul elő esetemben ez, miközben mások sokszorosát fájdalom nélkül elfogyasztják? (Nem célom többet inni, de ez a fájdalom kifejezetten kellemetlen, főleg, hogy kevesebb, mint egy negyed üveg likőr kb 1 óra alatt való elfogyasztásától, vagy ha töményről van szó, abban az esetben már 1-2 esetén is előjön....)
Ne igyak, tudom, de amint mondtam, nemis iszok gyakran, a fájdalom miértje viszont érdekelne.
Köszönöm
Mégis minek iszol ha neked abszolút nem jó?
Mások nyilván hozzá vannak szokva és azért bírják.
Gyomorfekélyre/refluxra tippelnék, kialakuló fázisban.
Szénsavas üdítőket, savas és cukros dolgokat illetve alkoholt érdemes lenne kerülnöd, nehogy rosszabb legyen, de amúgy menj el egy gasztroenterológushoz, hogy megerősítse/megcáfolja, simán lehet más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!