Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért csikar a rakottkeltől a...

Miért csikar a rakottkeltől a hasam?

Figyelt kérdés
Tegnap az volt az ebéd, és miután megettem 1-1.5 órára rá elkezdett csikarni a hasam és pár órán keresztül elő-előjött. Ma szintén az volt az ebéd, és most megint elkezdett csikarni. Rajtam kívül 2 ember is azt evett és nekik semmi bajuk tőle, tehát nem romlott vagy ilyesmi.

2021. okt. 19. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Mert puffaszt és feldobja a gyomorsavat is. Nem bírod. Ne egyél többet ilyesmit.
2021. okt. 19. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
37%
Tejérzékeny vagy. Tejcukor aliasz laktóz, tejfehérje, vagy egyik sem és magában a tejre és szinte minden tejtermékre...
2021. okt. 19. 14:10
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Magast rosttartalom, dolgozik a belecske. Ritkán eszel zöldséget? Vagy a tejföl volt rossz minőségű. Nem romlott, csak rossz minőségű.
2021. okt. 19. 14:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy néha, ha tejet iszom akkor szokott lenni hasmenésem tőle, de nem mindig, teljesen random. Gondoltam már én is rá, hogy laktózérzékeny lennék, ezek szerint akkor tényleg.
2021. okt. 19. 14:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Van olyan hogy eltelítődik a szervezet és akkor tejérzékenységet mutat amúgy meg nem. Minősége se mindegy, meg az se milyen tejtermékről beszélünk.

Bolti tej és piacos tej nem ugyan az. Boltit üzemben szétválasztják és újra összekeverik, piacossal ilyet nem csinálnak. Joghurt, kefír, tejföl az tud rontani rajta és az se mindegy hogy lágy sajt vagy kemény. Trapista nem igazán sajt :)

Ki kell tapasztalni. Vajat kemény sajtokat eszem, többit nem.

Pár éve nekem is előjött. Kollégám ott röhögcsélt meg szívatott hogy direkt minden reggel tejet ivott előttem, mert ő szereti, meg joghurtot. Aztán a sors nem ver bottal. Laktózérzékeny lett :) Kemény sajtoktól is kikészül. Semmilyen tejterméket nem ehet :) Már nem tartja annyira viccesnek...

Voltam egyébként vizsgálaton hogy akkor laktóz vagy fehérje. Egyikre sem vagyok allergiás. Gyakorlatban még se vagyunk jó haverok...

2021. okt. 19. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!