Van aki kihordott már lábon egy szívinfarktust? Vagy a családodban valaki? Nem voltak jelei? Hogy vették észre?
Igen. Akkor az aposom titkolta, hogy nem erezte jol magat, es masnap laza volt. Mindez akkor, mikor repulovel latogatoba jottek, es varost neztunk, programokat csinaltunk. Egy nap kihagyas utan latszolag jol volt, de o nem akart soha zavarni.
Akkor ebbol nem lett semmi, de honapokkal kesobb kivizsgaltak, a szivere eleve szedett gyogyszereket. Akkor fedeztek fel, hogy volt egy szivrohama, amirol nem tudott. Utana volt egy bypass mutetje, az arteriakba stenteket tettek. Nem a szive vitte el idosen, hanem az Alzheimer.
Szomszedom viszont mikor ugymond kihordta a hatso fali infarktust, elhalt a sziveben szovet, es hetekig korhazban volt, mig meghalt.
Nekem volt egy (vélhetően hátsó fali),15 éve, ami 50 éves koromban derült ki. Emlékszem, hogy milyen szarul voltam, elmentem az ügyeletre is a Hermina úton. Az EKG semmit nem mutatott, hazaküldtek. Pár nap múlva aztán elkezdett múlni a dolog, azt hihettem, hogy valami idegesség, vagy fáradtság miatt volt.
De mint, amit a kadriológus mutatott is az ultrahangon: nagy valószínűséggel hátsó fali infarktus lehetett.
Soha nem dohányoztam, viszont a túlsúly és a mozgáshiány megvolt.
A javslatom: egészséges életmód, mozgás, kevés túlsúly, no cigi, no pia, vitaminok, és pozitív gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!