Van olyan ember aki ezt érzi, magán???
Sziasztok. Arról lenne szó, hogy az utóbbi időben elég gyakran érzem hogy elkezd verni a szívem.
Pl : A munka helyen nyugodt állapotban vagyok, ülök és hírtelen nagyon ver a szívem. Olyan mintha izgulnék valami miatt, vagy futottam volna, de nem. Csütörtökön tud fogadni az orvos. Gondoltam meg kérdezem, hogy volt e valaki így, és mitől lehet?!
Utólag : Kávét nem iszok sokat, és a cigaretta 20 szál elég másfél napra. Előre is köszönöm a válaszokat.
Pont ezt hívják szívritmus zavarnak. Nekem is volt, de katéteres szívműtéttel helyrehoztak (az orvos szerint 95%-ban, csak nem értem, miért nem 100%) 2015-ben. Nekem az ágyon fekve is előjött ez az elváltozás, minden előzmény nélkül, és roppantul kellemetlen volt, mikor fekvés közben elkezd annyira vadul verni a szíved, mintha az életedért futnál.
Szóval egy kardiológiai kivizsgálás nem ártana.
Picit vitatkoznék a kettessel.
Az extrasystole csak időnkénti szívbedobbanás, a szívritmus zavar pedig több ideig tart, néha percekig. Nem mindegy.
Én nem vitatkoznék, de szívesen meghallgatom a véleményed.
Én ilyet nem olvastam a kérdésben.
De a kardiológiai kivizsgálás mindenképp javasolt a kérdezőnek.
Idézem:
"A munka helyen nyugodt állapotban vagyok, ülök és hirtelen nagyon ver a szívem. Olyan mintha izgulnék valami miatt, vagy futottam volna, de nem."
Ez NEM egy sima szívbedobbanás / Extrasystole, hanem a szív beidegződésének átmeneti zavara, ami okozhat közben akár halálfélelmet is.
Az alkalmankénti szívbedobbanás (amivel nekem is indult a szívritmus zavar), olyan érzés volt (nekem legalább is), mintha a szívem egy-egy pillanatra bukfencet vetne, nem tudok rá jobb szót.
Aztán ez az alkalmankénti extrasystole átalakult, olykor percekig tartó őrült szívverésbe, mintha éppen rohannék valahova, a szívem pedig úgy vert, mint egy börtönéből szabadulni akaró kolibri. Nem jelentkezett sűrűn, de amikor igen, az nagyon, de nagyon kellemetlen volt.
Valóban a legtöbb extrasystoléra azt mondják, hogy egy bizonyos határig nincs jelentősége. Nekem is csak az idő múlásával romlott. DE arra is emlékszem amikor tizenévesen pályaválasztáskor kötelező volt az EKG, és a nő, aki a szívritmusomat nézte, csak annyit mondott: ó biztos rossz volt a gép, csináljuk meg a vizsgálatot újra.
Tehát régóta meg volt a betegség, hosszú idővel túlnőtte magát, és ha nem csináltattam volna meg (olyan időszakban, amikor nemcsak munkahelyi stressz, de családon belüli haláleset is történt), akkor nem tudom, ma éppen hol lennék. Mondom ezt ápolónőként, s nem sarlatánként, hogy a két betegség/tünet nem ugyan az, legfeljebb egyik kifejlődik a másikból.
Abban viszont egyetértünk, hogy erre kardiológiai kivizsgálás mindenképp szükséges.
Még a cigi elhagyását is javasolnám, és a kávé mérséklését (de legalább ha másképp nem, esetleg koffeinmenteset), mivel a szívről van szó. De ez már a kérdező dolga, mert az ő teste, és az ő egészsége.
8 hónapja nekem is ez van.
Havonta kb jön egy ilyen. Az összes létező vizsgálaton voltam de semmi.
Poszt-covid, vagy stressz, esetleg pánikbetegség a diagnózisom, és kaptam a kardiológian béta blokkolót, szedek magneziumot és Q10-et.
Bár tény, hogy nekem mielőtt kezdődött beteg voltam, szóval lehet az valtotta ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!