Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit mondjak a dokinak, ha...

Mit mondjak a dokinak, ha táppénzre szeretnék menni egy hétre a munkahelyem miatti pszichés terhelés miatt?

Figyelt kérdés

Csak egy hétre szeretnék elmenni. Viszont úgy gondolom, akár többször egy hétre is szívesen elmennék még az évben, pl. 1 x szeptember, 1 x október, 1x december.

A munkahelyemen nagyon sok rossz hatás ért, szükségem van erre a kis pihenőre. Szimplán csak el vagyok fáradva, mert annyi meló ömlött a nyakunkba, és a meló is a rosszabbik fajtából, hogy azt nem lehet bírni. Most úgy érzem, hogy undorodom a munkahelyemtől, és a főnökeimtől.

Mivel a munkahelyem okozta ezt a lelki fáradtságot nálam, nem szeretnék szabadságot igénybevenni a pihenésre.

A háziorvosomat viszont nem ismerem olyan jól, egy tízes skálán kb. 2-3, mert nagyon ritkán járok hozzá, és csak 2-3 éve vagyok az ő körzetébe átjelentkezve.

Mondjam el őszintén, hogy pszichés pihenésre van szükségem? Be fog kerülni valamilyen nyilvántartásba, hogy pl. nem csak szimplán a lábam fájt?

Meg van a veszélye annak, hogy tovább kell küldenie valamilyen pszichiátriai kivizsgálásra?

Hallottam már olyat, hogy valakit beutaltak

pszichiáter szakorvoshoz, és ez bizonyos lehetőségire kihatással lehetett az életben.

2021. aug. 29. 15:30
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodtan mondhatod neki ezt. Általános kimerültséggel fog kiírni
2021. aug. 29. 15:35
 2/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
92%
Orvos válogatja. Az enyém tuti nem írna ki, előtte elküldene szakorvoshoz. Most így telefonban egyszerűbb, mondd, hogy lázas vagy, fáj a torkod.
2021. aug. 29. 15:43
 3/9 anonim ***** válasza:
20%
Doktor úr, munkaundoritiszem van
2021. aug. 29. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Elhiszem, hogy eleged van, de ha a legnagyobb hajtas kozepette mesz el rendszeresen tappenzre, nem sokaig fogsz meg ott dolgozni.

Keress inkabb mar most valami mas munkat.

2021. aug. 29. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Mi az, hogy "tovább kell küldenie"? Közveszélyes skizofrén vagy? Nem. Akkor? Hogy kiír vagy nem, az az ő döntése. Egy hétre biztos. Havonta nem fog, akkor alkalmatlan vagy az adott munkára. Csak tudnám, hogy mért nem mentél már rég másik munkahelyre. Így akarod leélni az életedet, hogy szenvedsz és időről időre kidőlsz?
2021. aug. 29. 15:51
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

Menjél már el dolgozni mondjuk egy gyárba vagy ilyesmi helyre, kedves 3-as mielőtt ebben az ítélkező stílusban írsz!

Amilyen szintű terhelés és bánásmód van a legtöbb ilyen helyen és ezért kapott nevetséges pénz igenis indokot ad arra, hogy besokalljon az ember és sumákoljon ahol tud.

2021. aug. 29. 15:56
 7/9 anonim ***** válasza:
93%
Ott nagyon kilógna a lóláb ha minden hónapban 1 hét táppénz. Így ez biztos nem megy. Írasd ki magad most 2 hétre. Az úgy biztos használna. Egy hét kevés.
2021. aug. 29. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:
56%
Előre tudod, hogy a többi hónapban is rengeteg meló lesz és stressz és már most beterveznél 1 hetet? Ez szimpla lógás így.
2021. aug. 29. 20:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosi alkalmasságiban fel is van tüntetve, hogy fokozott pszichikai terhelés.

Nem fizikailag hanem mentálisan. Sokszor már nehezen bírom. Ilyenen még nem gondolkoztam. Viszont mikor megkaptam a covid oltást utána elég szarul voltam 1 hét táppénz, aztán mikor visszamentem a doktornő megkérdezte, hogy akarok e még maradni, nyugodtan mondtam rá hogy maradok.

Most csak azért nem veszem igénybe, mert az akkori kolléga állomány részben kicserélődött és normálisak maradtak azokkal nem szeretnék kitolni, mert őszi hajtás van. Decemberben lehet én is elmegyek a dokihoz.

2021. szept. 27. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!