Alacsony vérnyomás emelése?
Általában alacsony a vérnyomásom, 110-120 között szokott lenni, és orvosi rendelőben sem mértek még soha 130-nál többet.
Néhány hete viszont elég alacsony, szinte alig megy 100 fölé. Két kávé naponta, plusz tea, kóla, de így sem. Mindent kipróbáltam, amit a neten találtam jó tanácsot, semmi sem használ.
Szoktam sportolni rendszeresen, de pár hete azt sem tudok. Egy biciklitúrán rosszul lettem, nem tudtam a saját lábamon haza menni. Akkor volt 88/70, orvos mérte, akkor csak annyit mondott, igyak többet.
Májusban voltam teljes körű kardiológiai szűrővizsgálaton, és mindent rendben találtak.
Szóval az a kérdés, kinek mi vált be tartósan? Mert egy kávé vagy egy hideg zuhany csak negyed órára emeli meg 100 fölé, aztán vissza megy. Köszi mindenkinek.
47/N, kis túlsúllyal.
Szerintem várj pár napot vele. Most lett vége a hőségnek. A nagy hőségben alacsonyabb a vérnyomás.
Ha ezekben a napokban is alacsony, akkor menj vissza a dokihoz.
De ha most jó, akkor csak a melegtől volt.
Egyébként amit írtál, hogy 110-120 szokott lenni, az nem alacsony, hogy pont ideális.
Igen, minden kajámra teszek már sót. Talán picit segít, de másnapra megint szarul vagyok.
Pár hete új gyógyszert kaptam, kb. azóta van ez. Most elolvastam a leírását, de nincs mellékhatásként feltüntetve az alacsony vérnyomás.
A legintenzívebb mozgás jelenleg, amit tudok csinálni, az a séta. Pedig idén már megcsináltam egy 85 km-es biciklitúrát.
Nem merek ennél intenzívebben mozogni, mert félek hogy elájulok. 😟
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!