Mit tudtok A SZALVUSZ- gyógyviz szervezetre tett lúgosító hatásáról? Meddig kell inni, hogy legyen eredménye?
A lúgosítás TUDOMÁNYTALAN és MEGTÉVESZTÉS. Refluxra vannak hatásos megoldások, pl. esti zabálások elhagyása, legkülönfélébb szerek, így savlekötők, savelválasztást részben vagy teljesen gátló szerek. Emellett megemelt fejrészű fekhely, kevesebb stressz. És nem ártana utánanézni, hogy nincs-e Helicobacter pylori fertőzése. Elsőre ennyi.
végzős orvostanhallgató
Ui.: már volt hasonló kérdés
Az én véleményem, hogy inkább a kérdező arrogáns. Ha jobban megnézzük a kérdést, sehol sem volt feltüntetve, hogy a fogyasztók tapasztalatait várja. Rengetegszer találkozom a lúgosítás kérdésével, mely mögött semmilyen tanulmány, vagy egyéb hivatalos bizonyítás nem áll. Az emberi szervezet pH-ja egyébként is szűk tartományon belül mozog, annak befolyásolása halált vonhat maga után. A gyomorégés és reflux a fokozott savtermelés és/vagy nyitott gyomorszáj miatt lehetséges. Ezek befolyásolására vannak gyógyszerek, ill. lehet életmódot váltani. Volt szerencsém nekem is megtapasztalni ezt a kórképet. A másik, hogy én semmilyen rossz kívánsággal Önt nem támadtam. És amennyiben olyan nagy szaktudású orvosa van, miért nem kérdezi tőle, hogy ajánlja-e a fent nevezett víz fogyasztását.
A Helicobacter egy baktérium, gyulladáscsökkentőknek semmi köze hozzá. A népesség egy jelenős hányada át van vele fertőződve. Igen könnyű elkapni, elég egy nem megfelelően elmosott evőeszköz is. A baktérium közvetett módon fokozza a savtermelést, így fekélyt ill. hosszabb távon daganatos betegséget okozhat. A kórokozó antibiotikum-kombinációval kiirtható.
És nem utolsó sorban: én úgy érzem, nem sértettem meg. Azonban én képes vagyok elnézést kérni.
végzős orvostanhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!