Szerintetek nagyon rossz a cukorterhelésem? Orvoshoz szeptember végére van időpontom.
0'cukor 5.2
60'cukor 5.3
120'cukor 3.2
0'inzulin 5.5
60' inzulin 70
120'inzulin 23
Nem tökéletes. De valószínűleg messze áll az igazán kórostól.
Nekem hasonló eredményem született. Utánaolvasás után arra jutottam, hogy valójában "túl jól" reagál a szervezet. Én mérettem 30 perceset is és ott volt a csúcs cukorban is, inzulinban is. Valószínűleg neked is ott van és 60 percnél már mindkettő megy visszafelé.
Tehát az van, hogy elég korán és kicsit több inzulinnal reagál a szervezet. Emiatt később leesik a cukor. De valószínű, ha nézik kicsit tovább, akkor 3 óra körül már visszakompenzálna a szervezet és jó lenne a cukrod. Nekem ebből annyi a tanulság, hogy ha nem is kell feltétlenül cukorbeteg diétát folytatni, de nem árt kerülni a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, mert azzal ilyen módon sokkolod a szervezeted. (Valószínű egy rántottás reggelire már nem így reagál a szervezet. De egy kakaóscsiga+jó cukros tejeskávé kombináció hasonló hatást vált ki, mint a terheléses cukor vizsgálatkor megivott 75g cukor) De kíváncsi vagyok, mit javasol majd az orvosod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!