Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Reflux-om van -tanácsokat...

Reflux-om van -tanácsokat várok, hogy lehet-e ezzel együtt élni? Nagyon el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés
Hetek óta vacakol a gyomrom, a torkomban érzem az ételt.Ma a házi orvosom kimondta az itéletet REFLUX.Lansoptol gyomor védőt, és Donperidon-t kaptam.Jó lesz? Hogy lehet röntgennel megbizonyosodni róla reflux-e?Tükrözés kizárva.Minden segitséget ponttal jutalmazok.Köszönöm.
2010. aug. 27. 15:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nem -tévedés a hitnek nem sok köze van hozzá inkább a tudatosság megértsd a betegség egy jelzés
2010. aug. 27. 17:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmekkel nem kívánok vitába szállni. A hit mellé, azért én még be szoktam venni az orvosságot.

Az ember tegyen meg mindent, amit megtehet a gyógyulásáért, a többit az égiek eldöntik. Az ilyen "orvosság nélkül hitáltal meggyógyultam a rákból" dolgokat szintén nem kommentelném.

A refluxnak az alkati tényezőkön kívül valóban köze van a stresszhez is olyan módon, hogy a túlzott stressz hatására erőteljesebben termelődik a gyomorsav. Tehát nagyon fontos a stresszkezelés a fizikai gyógymódok mellé. A fehérmályvagyökér természetes cortizol tartalmú gyógynövény, a nyálkahártya felmaródásait segít regenerálni.

2010. aug. 27. 21:37
 13/16 A kérdező kommentje:
Kiemeltem a kérdést, hátha másnak is segit. Nem lettem jobban, annyira nem, hogy elmentem a rettegett GYOMORTÜKRÖZÉSRE. 3 hete volt, és megállapitották, hogy nincs reflux-om, sem gyomorsavam sok, sem a nyelőcsövem nem károsodott. A teljes berendezés negativ.
2010. nov. 2. 19:35
 14/16 A kérdező kommentje:
A szövettan ma jött meg, nincs baktériumom sem. Egy kis hurut van csak szerencsére, arra kaptam gyógyszert, 3 hete szedem és máris jobb. Elmult minden eredeti tünetem.
2010. nov. 2. 19:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem szabad elkeseredni. Nekem is refluxot állapítottak meg, eltelt 2.5 év, rendeződni látszanak a munkahelyi és más dolgaim, kicsit megnyugodtam és a refluxom majdnem teljesen eltűnt. Pedig hosszú hónapokig szinte ülve aludtam, napokat ültem a gasztoenterológián, egymás után próbáltam ki a gyógyszereket. Egy biztos, ha keveset eszel egyszerre és este már 6 után nem nagyon eszel az javíthatja az állapotot. Nekem még a háztartási keksztől is piszkosul égett a gyomrom. Csak rágondoltam a kajára és már rosszul voltam és én egyfajta kényszerevő vagyok.

Nagyon nyugodtan kell kezelni a problémát és a lehető legkisebbre csökkenteni a stresszt az életedbe. No igen .... de hogyan? No ezt nem tudom :)

2010. nov. 2. 19:51
 16/16 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, de pont azt irtam, hogy a tükrözésnél kiderült, hogy nincs refluxom. A tünetek is elmultak.
2010. nov. 2. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!