Grapefruit mag kivonat növelhette meg a pulzusom?
Szedek bisoprolol nevû béta blokkolót kis mennyiségben.
A grapefruit mag olaj után 1 órával hirtelen 30-cal megnôtt a pulzusam. 80-ról 110re.
Mit csinaljak?
A grapefruit meg a tobbi gyogyszer azert nem jo egyutt, mert enzim (CYP3A4) inhibitalo tulajdonsag miatt megnoveli a verben a koncentraciot vagy esetleg tovabb is hatnak a gyogyszerek emiatt a kelletenel.
Mivel a bisoprolol pont a magas vernyomas ellen van, ha a grapefruit hatott is valamit, akkor pont hogy alacsonyabbnak kellene lennie a vernyomasodnak.
Meg attol is fugg, hogy mikor vetted be a gyogyszert meg a grapefruitot.
Ha elobb a gyogyszer aztan vartal ugy 1 orat minimum, akkor semmi nincs.
Ha elobb a grapefruit aztan rovid idore ra a gyogyszer, akkor lehet valami - de megint, pont hogy nem noveli meg a vernyomasodat.
Mellesleg, ez a gyogyszer nem a pulzusra jo, hanem a vernyomasra, a ketto kozott eleg sok kulonbseg van.
A pulzusod lehet attol magas, hogy alacsony a vernyomasod.
Na ez mar fontosabb.
Ha delutan 4 kor ittal/ettel grapefruitot, es este 9 kor az antidepresszans, meg akkor sincs baj.
Addigra kimegy a grapefruit.
Ha meg iszol rendesen vizet akkor meghamarabb.
A triciklikus antidepresszansok viszont okozhatnak ilyet, meg a mao gatlok is. Miota szeded?
Eddig nem tapasztaltam ilyet, csak azért kérdeztem meg, mert a grapefruit mag kivonat után 1 órával jelentkezett és gondoltam van összefüggés.
Kb 18 óra eltelt az esti gyógyszertôl (teperinep), és 5 óra a béta blokkolótól.
Meg mindig magas?
Szerintem beszelj az orvosaiddal akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!