Mitől kaphatok olyan sokszor nap szúrást?
Nyáron ez már a második, ha Napon vagyok aznap/másnapfejfájás jelentkezik,és fáradékonyság vesz erőt rajtam.
Lehet a víz fogyasztásom a "Ludas", mivel keveset iszok, most szoktatom magam, hogy le tudjam nyomni a torkomon legalább 1-2 litert egy hete, de fokozatosan emelem az adagot a meleg miatt.
Vagy a túl meleg, klímátlan autó vezetése is közreműködött játszhat?
Van rajtad sapka? Ilyenkor nyáron nem 1-2 litert kéne inni, hanem 3-4 is lehetséges. Hogy nem vagy szomjas?
"Hogyan előzhetjük meg a napszúrást?
Ne tartózkodjunk hosszú időn keresztül a tűző napon, különösen délelőtt tizenegy és délután három óra között! Olyankor inkább húzódjunk árnyékba vagy sziesztázzunk a hűvös lakásban.
Erős napsütésben érdemes szalmakalappal, világos, könnyű anyagból készült fejfedővel védeni a fejünket.
Ha napra megyünk, mindig használjunk fényvédő krémet, mert a napszúrás mellé könnyen összeszedhetünk egy fájdalmas leégést is.
Nagy melegben különösen figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű és minőségű – alkohol- és koffeinmentes, nem cukros – folyadék, lehetőleg víz fogyasztására!
Nagy melegben kíméljük a szervezetünket! Ne a legnagyobb hőségben nyírjunk füvet és kerüljük a nagy fizikai terhelést."
Én is hajlamos vagyok a napszúrásra, és megmondom, hogy a 3-4 literes folyadékfogyasztás ellenére megtörténhet.
Vegyél széles karimájú kalapot!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!