Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért lehetek energia hiányos ?

Miért lehetek energia hiányos ?

Figyelt kérdés

24 éves Férfi vagyok, de konkrétan sokszor észreveszem magamon hogy olyan vagyok mint egy 50+ ...

Lusta nem vagyok, munkám az 50%ban fizikai, és a maximumot nyújtom, és ilyenkor természetes hogy kifaradok, de van olyan munka nap is amikor semmit konkrétan nem kell csinálnom és ugyanolyan fáradt vagyok mint amikor szét dolgozom a lelkem.. régen fitt alakom volt, sportoltam, mostmár az energiahianyom végett felhagytam vele teljessen.

4 éve rengeteg energiam volt, mindenre, 2 éve dolgozom 3 műszakban hétfőtől - péntekig ... viszont hétvégeken is olyan vagyok mint a nyuzott nyúl vagy akar egy hét szabadság után is.

Az elmúlt egy évben feljött +10 kg (ebből kb fele szerintem felesleg, mert 175 cm és ezzel eggyutt 85kg vagyok..)

Vitaminokat probaltam szedni (boltban kapható pezsgő tabletta, semmit sem segített..)

Nem tudom mit kezdhetnék de nem szeretnek továbbra is így élni. Konkrétan annyi programom van, s mindenre van kedvem, de energiam semmire és nagyon bánt.

éjjelente nagyon rosszul alszom, 2x felebredek átlagban ...viszont ettől függetlenül napi 7 órát átlagban alszom, gyümölcsöket eszem de az sem segít, valaki tudna valami tanácsot adni?

Ha hazaérek, akar ülve is bebobiskolok, ha lefekszem az ágyamba és filmet megnezni, vagy csak telefont nézni, zenét hallgatni akkor konkrétan maximum fel óra és be alszom....

Varok minden tanácsot, nincs rossz valasz.

#Energiahiany
2021. máj. 28. 06:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is ennyi vagyok mint te. 174 cm,csak én most 90 kg. Ez bizony sok,de a te 85 kg-od is. Én korábban mikor rendszeresen kocogtam 73 kg voltam és sokkal energikusabb.A sporttól azt hinnéd fáradtabb leszel,pedig nem.Pont fordítva van. És jobban is tudsz aludni tőle. Szóval kezdetnek le kellene adnod 10 kg-ot szerintem és sportot iktatni az életviteledbe.
2021. máj. 28. 07:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Évente 1 vérkép jár ingyen, azt érdemes megcsináltatni.

Nem biztos hogy kiderül mi a baj, de mindenképp érdemes úgy kérni hogy a vas szintet megnézetni, a TSH-t és a vércukrot is.

Amit itthon privátban szokás csak nézetni az a nyál kortizol szintje: nézz utána, hogy szerinted van-e értelme a te esetedben.

2021. máj. 28. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!