Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért történik ez velem?...

Miért történik ez velem? (Szédülés)

Figyelt kérdés

Még december elején történt az, hogy egy picikét elkezdtem szédülni, de nem durván. Szerencsére nem lett baj, mert már az utcánkban voltunk, anyukám is velem volt. Megijedtem, mert korábban én soha nem szédültem meg (legalábbis nem emlékszem rá). Nem tudom mi okozhatta, az egyik tippem az volt, hogy stresszes időszakon mentem keresztül és amiatt, a másik pedig az, hogy akkor volt kb. délután 2 óra és én szinte semmit nem ettem. Hazamentem, lepihentem, egy idő után elmúlt, de utána bő egy hétig iszonyú rossz közérzetem volt, mintha beteg lettem volna, de közben nem fájt semmim. Nem volt étvágyam, alig ettem, gyenge voltam. Tudom, ezek összefüggenek. Egy ideig szorongtam attól, hogy ez újra megtörténhet.

Ma, mint derült égből villámcsapás elkezdtem szédülni. Éppen kimentem a teraszra edzeni, nem túledzettem magam, mert még csak a bemelegítésnél tartottam és kicsit erősebben szédültem, mint a múltkor. Azonnal bementem a lakásba, lefeküdtem a földre, felemeltem a lábaimat, még azt is hittem, hogy elájulhatok (olyan sem történt még soha). Kb 1 percig tartott az erős szédülés, utána enyhült, de még mindig nem volt az igazi. Persze nem folytattam az edzést. Előtte semmi bajom nem volt, ettem is normálisan, ittam is, sétáltam az utcán, minden rendben volt.

Gyógyszereket nem szedek, beteg nem voltam/vagyok, semmi egyéb panaszom nincs. Így, hogy ez megtörtént, ráadásul a semmiből, most újra félek és nagy volt az ijedtség. Így hogy merjek kimenni az utcára vagy bárhova is egyedül, ha ilyenek történnek? Legalább a múltkor még tudtam mire fogni, de most ötletem sincs mitől lehetett. Lehet lelki eredetű? Engem is megviselt ez a covid időszak, a bezártság, nem vagyok boldog, picit jobban szorongok, de nem hiszem, hogy emiatt derült égből villámcsapás szédülni kezdenék.

18l

2021. ápr. 24. 15:33
 1/2 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet lelki eredetű, a leírtak alapján szerintem ez BPPV is lehet.
2021. ápr. 24. 15:51
 2/2 anonim ***** válasza:
Legtöbbször ezek lelki eredetűek..Prónbálj meg vmilyen új hobbi,mozgás,kikapcsolás,tanfolyam után nézni..Vannak youtuben nyugtató,meditáló gyakorlatok.Biztonság kedvéért kérj egy labort,az sosem árt.Füled rendben?Nekem egyszer nagyon bedugult fülzsír is okozott hasonlót
2021. ápr. 26. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!