Csak nem szívrohamom lehetett?
Figyelt kérdés
Ma történt velem, hogy sétáltam, egyszer csak minden előzmény nélkülel kezdett ilyen szorító érzés a szívemnél, rá kb 1 percre érkezett fájni a hátam felső része nagyon erősen és enyhe légszomjam lett.
Ez az egész kb 5-10 percig tartott, bár a szívem körül azóta is enyhén fáj néha, de nem is törődtem vele.
Vajon mi lehetett ez? 22/F
2021. ápr. 21. 19:40
A kérdező szavazást indított:
Biztos hogy enyhe szívroham, máskor mentőt azonnal
Biztos hogy szívroham, még most is irány a sürgősségi
Biztos hogy szívroham, de ha elmúlt nincs baj
Valami más lehetett, leírom az ötletem
10 szavazat
1/6 anonim válasza:
Lehetett enyhe pánikroham is. Éppen ezért köt ki nagyon sok pánikbeteg szívrohamgyanúval a sürgősségin, nagyon nehéz megkülönböztetni. A szívroham esetében a fájdalom élesen kisugárzik a bal vállba, esetleg akár a bal kisujjba is. Erős szegycsont mögötti fájdalom jellemzi. Mérj egy vérnyomást, menj el kardiológiai kivizsgálásra. Nem valószínű, hogy szívrohamod lehetett, legfeljebb anginás roham, de az sem biztos, majd ott kivizsgálják.
3/6 anonim válasza:
Amiket írtak teljesen valószínű. Egy EKG nem ártana azért. És ha esetleg nagy energiaital fogyasztó vagy, akkor ezentúl mellőzd.
4/6 anonim válasza:
Ezek enyhe pánikrohamra jellemző tünetek, de mindenképp kardiológiai kivizsgálás kell, mert csak szakorvos tudja megkülönböztetni a szívbetegségektől.
5/6 A kérdező kommentje:
Pedig nyugodt vagyok, semmi miatt nem pánikolok.
Viszont nemrég újra elkezdett, de annyira hogy ha ülök nem bírok előrébb hajolni.
2021. ápr. 21. 22:19
6/6 anonim válasza:
Lehet valami ideg is, valami becsípődés szerű. Próbáld kimozgatni a tagjaid kicsit. Talán egy kis óvatos torna, ha megmozgatod a hátad, nyakad, derekad, jót tehet. Figyeld, közben mit érzel. Ha nem jobb, elmehetsz dokihoz, de ha szívroham lett volna, már kórházban lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!