Mitől érzem úgy, mint égne a nyelvem? Bővebben lent.
Néha olyan érzésem van, mintha égne a nyelvem, mint amikor megégetem forró étellel. Amikor eszek nem érzem, nyelési problémát nem okoz, aludni is tudok tőle. Viszont aggaszt, hogy mitől lehet ez. Pajzsmirigy gyanúja miatt voltam Uh-n meg vérvételen, ott minden rendben volt. Semmilyen eltérés nincs az eredményekben.Esetleg valaki tapasztalt már ilyesmit? Lehet valamilyen gombás fertőzés vagy vitaminhiány?
Huszonéves fiatal vagyok, nem dohányoztam soha, nem is iszom alkoholt, rendesen táplálkozom, nincs semmilyen ismert betegségem, a fogaim is jók, már mind a négy bölcsesség fogamat kiszedték régen. Illetve van 1-1 fém az alsó és felső fogsoromon, mert fogszabályzós voltam, de ez már több mint egy éve fent van, eddig nem okozott problémát, nem gondolnám, hogy ezzel összefügg.
Ég a nyelved? Érdekes. Én dohányzom, biztos hogy nincs köze hozzá. 21/F
Ezeket találtam.
burning-mouth szindróma
B-vitamin hiány
Vashiány
Cukorbetegség
Gastrooesophagealis reflux (GERD)
Fertőzések és vérszegénység (különösen a B12-vitamin-hiányos anémia, Hunter-glossitis)
Sjögren-szindróma: a betegség túl kevés nyáltermeléssel jár, aminek a száj kiszáradása és égő érzés a következménye.
Különböző betegségek kezelésének következtében is kialakulhat a nyelv érzészavara; lehet gyógyszeres kezelés, idegrendszeri ok miatt, vagy sugárterápia mellékhatása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!