Szerintetek érdemes lenne kivizsgáltatnom magamat ebben az esetben? (18/L)
Tegnap vettem észre hogy iszonyatosan remeg a kezem mikor a körmösnél bedugtam abba a gépbe(bocsánat, nem tudom a nevét) Ma is mikor fényképeztem volna a tananyagot, észrevettem hogy szinte annyira remegnek a kezeim hogy elmosódnak a képek. Csak az utóbbi két napban vettem magamon észre hogy ennyire remegne a kezem, viszont jobban belegondolva volt már olyan hogy szóltak pl fényképezés közben hogy remeg a kezem.(abban biztos vagyok hogy akkor nem olyan intenzitással mint tegnap) Aztán van még az a dolog, hogy ha felállok az ágyról hirtelen akkor elsötétedik a világ egy pár mp-re. Ilyenkor mindig lehajolok egy kicsit és rögtön jobb lesz, szóval tényleg nem tart pár mp-nél tovább. Kb 1 éve elájultam és akkor be is küldtek kardiológiára illetve neurológiára, de nem találtak semmit. Van aki azt mondja hogy lehet csak a stressz miatt(érettségi meg más dolgok is) de én olyan sok rossz dolgot olvastam hogy egy már egy kicsit félek. Nem akarok itt hipohonderkedni, de egy kicsit tényleg bepánikoltattam magamat. (A tüneteim tuti meg vannak, azokat nem képzelem be) Szerintetek ha lenne rá lehetőség, akkor menjek el egy nagyobb kivizsgálásra vagy tényleg csak a stressz?
Előre is köszönöm a válaszokat!
1# válaszolóra ne hallgass, mindenhova ezt írja...
A kézremegés az esszenciális tremortól kezdve, a vitaminhiányon át több száz betegség lehet. A "hirtelen felállok és elsötétedik minden pár másodpercre" érzés, az tipikuson vérnyomás problémáknál fordul elő.
Én a helyedben ezt a kört futnám le: háziorvosnál általános vizsgálat (ekg és vérnyomás mérés is legyen benne) + neurológia. Ha itt nem találnak semmit, akkor te is megnyugodhatsz.
Aalcsony vérnyomás okozhat kézremegést, fejfájást, szédülést és elsötétül a világ-problémát.
Igyál meg napi 1-2 erős feketét (eszpresszó-mennyiséget, kb), az helyreállítja, de mégsem mesterséges gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!