Mitől lehet, ill. mennyire normális, hogy 50 évesen koradélutánra rendszeresen elálmosodok?
7 óra magasságában kelek, de megesik, hogy 9-ig is alszok. Itthon dolgozom (nem csapán a covid helyzet miatt), ha nagyon muszáj, megtehetem, hogy sziesztázzak, de alapvetően nem szoktam. Egy ideje egyre többször tör rám koradélutáni álmosság, kimerültség. Akár alszok déltájt, akár nem, estére elmúlik. 🤔 Ha sziesztázok vagy korán fekszek le 20 óra körül, akkor éjjel sokszor megébredek és nem tudok visszaaludni
Ez az életkor sajátossága, tehát a kor előrehaladtával alakul ki vagy egyáltalán nem normálishelyzet.
Betegségeim vannak (sajnos), de kezelve vannak, tehát azoktól nemigen indokolt a dolog.
Én 20 évesen is pont így voltam es most 30 évesen is.
Tuti 80 évesen is ilyen leszek :D
Én - magamból kiindulva - teljesen normálisnak tartom. Én - ahogy az első is írta - 20 évesen is ilyen voltam, és ez most sem változott majdnem 30 éves koromra se.
Ezt a videót nem rég láttam, érdemes meghallgatni :)
60 éves vagyok, kb. 10 éve ez van. Ha nem akarok egész nap kólán/kávén élni, jobban járok, ha szundikálok ebéd után egy kicsit. Így esténként nem alszom el túl korán, és nem ébredek fel hajnali 4-5 óra között.
Szóval 6-7 körül ébredek, ebéd után pihi, este 10-11 között elalvás, éjszakai ébredés nélkül.
Próbálj valami rendszert te is kialakítani, néha már az is sokat segít, ha csak fekszel, kiiktatod a külvilág zaját és becsukod a szemedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!