Refluxosokhoz lenne kérdésem?
2 éve megállapították nálam is a refluxot (fül-orr-gégén),erre a háziorvosom írt fel Pantoprazolt, amit szedtem is de nem volt az igazi.Valamennyit segített ugyan de a probléma részben megmaradt. Savas felböfögés,maró,szúró érzés a szegycsont mögött,gyomorégés,torokkaparás és köhécselés,gyomorszájnál időnként fájdalom.
Most várok gasztroenterológiai vizsgálatra de az még 3 hét.
Mostanában van már időnként étvágytalanságom is és hányingerem,illetve olyan érzésem mintha a gyomrom lenne felpuffadva és feszítene. Ez utóbbiak is lehetnek ennek a tünetei ugye?
Legfőképpen ez a telt érzés zavar vagy nem is tudom hogy írjam,mintha nehéz lenne a gyomrom,úgy érzem a mellkasomig feszít.
Szeretnék majd egy tükrözést is az a biztos,de addig is szívesen venném ha elmondanátok a személyes véleményeteket.
A kérdés az hogy ki állapította meg a refluxot? A háziorvos vagy a gasztroenterológus tükrözéssel? Csak mert ha a háziorvos ránézésre az nem mérvadó. Egyébként meg jó ha tudod, hogy a túl kevés és túl sok gyomorsavnak kb. ugyanazok a tüneteik. Érdemes gyomorsav ph-t nézni és gyomorsav mennyiséget is. De a legtöbb TB_s gaszto-s orvos dilettáns, és nélkül írják a savlekötőt, mert az olyan jó üzlet a gyógyszergyáraknak. Persze hosszú távon inkább csak ront a helyzeten, a problémát súlyosbítja.
Ajánlom a következő cikket:
Köhécseléssel mentem a fül orr gégére,ott mondták és ezután írta fel a háziorvos a gyógyszert.
Tavaly októberre volt időpontom tükrözésre,ezt a gasztroenterológián javasolták miután kértem beutalót és telefonon egyeztettem velük,de a covid miatt elmaradt :(
Most március 8-ra kaptam újra gasztrora de más már az orvos más,és azt mondta egyenlőre nem tükröz pedig szeretném mert az a biztos.
Amit észrevettem hogy pl a szénsavas jót tesz a gyomromnak,mikor már nagyon rossz volt kipróbáltam és segített.
Köszönöm a tanácsokat a linket elolvastam,nem is gondoltam,hogy a csökkent is lehet a gond.
Saját tapasztalatomat osztom meg veled,hátha tudod hasznosítani:
Súlyos reflux betegségem volt/2x gyomortükrözés,különböző savlekötők szedésére nem sok javulás történt/. 10 éve már annak, hogy egy TV-s műsorban Szendi Gábor a PALEOLIT táplálkozásról beszélt.Ekkor nagy fordulat történt velem. Bevállaltam a paleolit táplálkozást, reflux elmúlt, párhuzamosan a súlyfeleslegemtől is megszabadultam.Nagyon hamar családtagjaim is lelkes követők lettek, így még könnyebb az élelmezésünk, de egyedül is kitartottam volna! Én is ajánlom a fentebb említett: Tények/tévhitek Szendi Gábor Web-oldalát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!