Az orvosok miért nem gyógyítjáka testi tüneteimet? írás lentebb
Már évek óta nagyon beteg vagyok. Először a gyomromnál kezdődött. Rettentően görcsös volt. Wc-re csak hashajtóval járok. Ezen kívül nem tudok aludni, állandóan forgolódok az ágyban nehezen kapok levegőt mindig mélyeket kell sóhalytoznom. Egész nap fáradt vagyok, mintha influenzám lenne. Fája fejem, a hátamról ne is beszéljünk. Még sorolhatnáma panaszaimat. Mindig felkeresem a szakterületen dolgozó orvost, de az összes lelet negatív. Két év alatt bejártam a gasztroenterológiát, kardiológiát, urológiát, hormonvizsgálataim voltak, urológián is megfordultam. A leletemre mindig szomatikus betegséget írnak. Ajánlottak egy pszichiátert is. De én nem agybeteg vagyok hanem testi panaszaim vannak. Aki hasonló cipőben jár, az írhat. Nagyon rosszul érzem magam
23/F
Miert, jobban erezned magad attol, hogy mondjuk ibs-ed van, meg tudorakod, rossz az immunrendszered, vitaminhianyod van, gerincferdulesed es agydaganatod?
A fejedben van a baj, nem testi bajod van. Szerintem csak siman hipochonder vagy, de ezt ennyibol nem lehet megallapitani. Menj csak el ahhoz a pszichiaterhez.
utolsó
csak nekem valódi panaszaim vannak. Igazi fájdalmaim, néha úgy érzem elfoigy a levegőm vagy megáll a szívem.
Olvasd el, hogy van ilyen:
Esetedben valós tünetek vannak, ezt nem is cáfolja senki, és az is igaz, hogy ezek "valódi" fájdalmakat idéznek elő.
Íme egy példa, ebből talán megérted a probléma gyökerét.
Egy ausztrál szörföző végső elkeseredésében keresett meg egy mentál-terapeutát, mert soha semmilyen pozitív vizsgálattal nem tudták megállapítani, mitől lesz fülgyulladása huzatos házban. Ráadásul a nyílt vízen sokkal nagyobb szélben soha nem lett semmi baja. Hipnózisos vizsgálat alatt kiderítették: aggódós nagymamája rikácsolt vele mindig, hogy "Ne ülj a nyitott ablakba, mert huzatot kap a füled!"
Te is inkább elhiteted magaddal, hogy beteg vagy, semmint hogy elhidd: a tüneteid mentális okokra vezethetők vissza és tudatosan javíts lelki állapotodon.
Úgy gondolom, pánikbetegség áldozata vagy és TÉNYLEG keresd fel a pszichiátert. Hidd el: kevésbé "ciki" eljárni hozzá és meggyógyulni, (mert azt csak ő és te fogjátok tudni) mint önámításodat fennen hangoztatva megpróbálni bólogató Jánosokat keresni magad mellé. Ráadásul ettől meg sem gyógyulsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!