Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Már lassan egy hónapja ilyen imbolygo jellegű szédülésem van, melynek lényege hogy olyan az érzésem mintha egy hajón dűlöngélnék vagy lifteznék. Igenám, de melléje a napokban még egyfajta fülsisergés is megjelent, amelyet leginkább akkor hallok hogyha egyedül vagyok a szobámban, így ezáltal napok óta is elég nehezen alszom. De a tegnapi nap volt a legdurvább, amikor is ülő és fekvő helyzetben a nyakamban és a felső testben ilyen nyomást meg "lüktetéseket" éreztem volna, mintha a szívem verne mindenhol szaporán. Az időnkénti fejfájások és enyhébb zsibbadások szintén jelen vannak, bár azok szerencsére nem annyira zavaróak, inkább az amiket az előbb írtam.

Mit lehetne ezek ellen tenni?

2021. jan. 7. 11:09
A kérdező szavazást indított:
valami komolyabb betegség van a háttérben
inkább a stressz és kimerültség okozza ezeket
7 szavazat
 1/4 anonim válasza:

Szia! Én voltam már így sajnos és sok időbe került mire bebizonyosodott, hogy ezt bizony a stressz okozza. Nekem a fülzúgás annyira erőssé vált, hogy már munka közben is hallottam pedig én építőiparban nyomtam... nyomást is éreztem a tarkómon, időnként már azt gondoltam, hogy vége az életemnek. A szédelgés is ugyanígy megvolt. Viszont jó ha tudod, hogy most, hogy felfigyeltél erre, vélhetően elkezdesz erre fókuszálni ami csak fokozza ezeket a dolgokat. Én voltam ezzel orvosnál, szépen megkaptam a kis frontinomat amiből két bogyót voltam hajlandó bevenni, többet nem.

elkezdtem gyógynövényből készített teát inni ami a jobb alvást segítette elő (Macskagyökér tea).

Járj el futni

Elvileg nem jó ha dohányzol de én úgy éreztem, hogy ha nem dohányoztam akkor még rosszabbra fordult az egész, szóval ha kívántam akkor rágyújtottam.

Adj meg mindent a testednek és a lelkednek ami csak jót tehet neki. Egyél jókat, relaxálj stb (ami neked jó).

Felejtsd el a komor hangulatú filmeket.

kerüld a konfliktusokat, ne reagálj túl semmit. Pihenj!

Ha a munkád sok stresszel jár, akkor érdemes váltani olyanra, ahol nyugodtan tudsz lenni.

A lényeg, hogy minden ami a környezetedben van és negatívan hat rád, azt ki kell zárni ott kell hagyni - amennyire a lehetőségeid engedik -

Ne kezdj el gyógyszert szedni mert utána arra fogsz ráfüggni és a következő harcod a gyógyszer elhagyása lesz. Talpra fogsz tudni állni, csak hagyj időt magadnak, ne sürgesd, csak élj jobban és meglátod, hogy minden rendeződik. nekem kb 1 év volt mire mondhatni teljesen kimásztam ebből. Sok sikert, kitartást és jó egészséget!

2021. jan. 7. 23:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Az imbolygo szedules, ami nem is igazan szedules, de egy nagyon eros bizonytalansag-erzes, az tipikusan idegek. Nekem panikbetegsegnel olyan merteku volt, hogy a sarki boltbol hazamenes is remalom volt. Eleinte eros figyelem-elterelo tortenesek segitettek, de mivel nekem sulyos volt, vegul a gyogyszer hozott vissza ebbol. A Xanax alkalmankent segit, az antidepresszans hangolt vissza igazan az eredeti allapotomba. Nalam evtizedekrol van szo.
2021. jan. 23. 14:14
 3/4 anonim ***** válasza:
55%
Ja, es aki gyogyszer ellen predikal, tudod, mindent probaltam evekig, szakemberekkel. Semmi eredmeny. Minel jobban eroltettem, hogy csakazertis, annal borzasztobb panikrohamaim lettek. Elviselhetetlen volt az eletem es diszfunkcionalis. Gyogyszerek utan visszakaptam az eletem. Es azota egyedul repulok is, mikor azelott ot metromegallo lidercnyomas volt.
2021. jan. 23. 14:18
 4/4 anonim válasza:
Kedves kettes és hármas válaszadó. Nem prédikál itt senki én a saját tapasztalataimat írtam le és igen, meg lehet csinálni ezt gyógyszer nélkül is. Az, hogy ez neked nem ment az a te gyengeségedre utal. És ezt nem bántásból írom, egyszerűen hagytad, hogy teljesen eluralkodjon rajtad ez az egész és nem úgy közelítetted meg ahogyan kellett volna. Ne akarjuk egyből gyógyszerfüggővé tenni a kérdezőt ha képes túllendülni ezen a nélkül is. :)
2021. febr. 13. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!