Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől volt az ,hogy régebben...

Mitől volt az ,hogy régebben töbször jártam egy nap nagy wc re???

Figyelt kérdés
Mitől volt ,hogy több széklet volt egy nap??? Illetve tudom gogle a barát egyéb orvosi cikkek ,de mindent kiolvastam ,de mégis mitől lehetett több volt a széklet ?? Illetve csak szilárd kaját emésztünk meg széklet formájában távozik??? vagy mást is?? Köze van ennek anyagcseréhez?? tisztázzuk!! valaki segíteni??
2021. jan. 3. 12:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem mindegy mit, mikor és mennyit eszel. Ha sokat eszel a nap különböző pontjában akkor lehet többször mész el. Az emésztés nem úgy működik, hogy "naponta" ürít egyszer, hanem elfogyasztott mennyiség és összetétel alapján.

Másfelől nem mindegy, hogy mellette szedsz-e gyógyszert, vagy van-e valamilyen egészségügyi problémád.

Másfelől pedig az életkörülmények is hatással lehetnek az emésztésre. Például, ha rossz körülmények között élsz (alacsony életszínvonal, rossz minőségű élet, fertőzésveszélyes környezet stb.), vagy esetleg sok stressz ér.

Én például kereskedelemben dolgozok. Sokszor nem tudok elmenni wc-re, ami annyira beivodott belém, hogy akkor megyek, amikor tudok. Emiatt van, hogy kis wc-zés esetén fél órát, órát nem bírok ki. Amikor viszont itthon vagyok (tehát tudom, hogy bármikor elmehetek wc-re), akkor érdekes módon akár 2-3 órát is kibírok.

2021. jan. 3. 12:20
 2/9 A kérdező kommentje:
aha de ez hatással van a fogyásra?? szerinted mert én úgy érzem régeben mikor töbször elmentem fogytam !
2021. jan. 3. 12:22
 3/9 A kérdező kommentje:
ha rosz körülmények között éllek alcsony életszínvonal az milyen hatással van emésztésre???? vagy sok sztresz ért régebben ??
2021. jan. 3. 12:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Kérdésedet nem tudom értelmezni.

Ha fogyókúráztál, és változtattál az étkezési szokásaidon, akkor ahhoz idő kell, hogy alkalmazkodjon a gyomrod és az emésztésed, így természetes, ha többször mentél el wc-re. Főleg, ha radikálisan változtatsz dolgokon (pl. sok édesség, cukros üdítőt és gyorskaját cseréled egészséges ételekre azaz gyümölcsökre, zöldségekre, és különböző fogyást, emésztést serkentő teára).

Ha olyan valamit eszel, ami felgyorsítja az anyagcserét, akkor hatással van a fogyásra, mert kevesebb tápanyag szívódik fel és gyorsabban távozik a szervezetből.

Egyébként a kor előrehaladtával az emberi emésztés, és anyagcsere megváltozik. Az esetek többségében lassul, tehát ezért van, ha valaki korábban annyit és azt evett,amit akart a későbbiekben látványosan elhízik.

De mint írtam az emésztésre, és az anyagcserére hatással van a stressz, életkörülmény is, illetve gyógyszerek, és egészségügyi dolgok is.

#1-es voltam

2021. jan. 3. 12:31
 5/9 A kérdező kommentje:
aha tehát gyogyszerek is !!! értem !!! vagy ha t=obször eszik valki kis mennyiséget lefogy !!! és melette sportol !!
2021. jan. 3. 12:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Nagy kerdes, tobb alkalommal milyen szeklet es mennyi volt. Van, hogy tobb reszletben imadkozza ki valaki, van hasmenes, van jo anyagcsere, abba napi ketto belefer.

Idegessegtol lehet szekelesi inger azonnal.

2021. jan. 3. 12:40
 7/9 A kérdező kommentje:
aha értem
2021. jan. 3. 12:41
 8/9 A kérdező kommentje:
csak szilárd táplálékot emésztünk meg csak ételt vagy más is kimehet???
2021. jan. 3. 12:50
 9/9 anonim ***** válasza:

A folyékony, pépes, és szilárd ételt is megemésztődik, ha minden rendben van a gyomorral.

Ha olyan eszel, amit nem tud megemészteni (pl. lenyelsz egy apró gombot, vagy fémpénzt) az egyben kijön. Vagy, ha olyat eszel, ami nem élelmiszer, attól meg gyomorrontásod, mérgezésed lehet.

2021. jan. 3. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!