Nagyobb fehérvérsejt szám emelkedés a vérképben, két hete gyengeség, fáradtság mitől lehet?
36 éves vagyok, voltam covid PCR teszten is a héten, negatív lett szerencsére.
Három éve kezelték az egyik felső fogamat, gyökérkezelés volt, és a tükörben nézve ilyen sárgásnak látszik a fognyak.
Az 1 hetes vérképembe ezek az értékek térnek el:
Fehérvérsejtszám: 4,00 - 10,00 14,50 *
Limfocita ( abszolut ): 0,80 - 4,00 5,46 *
Monocita ( abszolut ): 0,12 - 0,80 1,30 *
Neutrofil ( abszolut ): 2,00 - 7,00 7,48 *
Monocita ( % ): 2 - 8 9% *
Mitől lehetnek ilyen szinten megemelkedve ezek az értékek? Különösen az össz fehérvérsejt szám?
Ilyen esetben mit tanácsoltok, minél előbbi fogászati kontroll, és esetleg érdemes lenne elmennem egy garatból és orrváladékból végzett aerob és anaerob baktérium tenyésztésre?
De igen, és napi 9-10 órákat is alszom 2 hete.
Szinte semmihez nincs erőm, és a pulzusom is néha össze-vissza begyorsul. Már egy sima felállástól a nyugalmi 57-60-as pulzusom felmegy 120-130 közé pár másodperc erejéig. Esélyes, hogy valami komolyabb bakteriális fertőzést szedtem össze?
Köszönöm a segítségeteket, és a bátorítást. Igen, leukémiánál a vörösvértesteknél is lenne eltérés ( legalább egyik értéknél ), viszont nálam azok szerencsére épek.
Kezdetben arra gondoltam magánfinanszírozás keretén belül egy teljes CBCT 3D arckoponya vizsgálat kellene, ami a melléküregek, középfül, mandullákat kizárhatná, mint gócot. Utána mellkas röntgen, hasi ultrahang. Gondolom ennyiből kiderül, ha góc van a szervezetben.
Hasi ultrahang és tüdő is negatív.
Marad a kardiológia. Félek, hogy 36 évesen a sok stresszelés miatt + egyéb okok végett koszorúér betegségem van. Remélem semmi maradandó károsodást nem okozott a 4 éven keresztüli napi szintű ivászat... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!