Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi van a torkommal? (Lentebb...

Mi van a torkommal? (Lentebb hosszabban leírtam)

Figyelt kérdés
Kb 1-2 hete edzettem,és meghúztám hátam, gondoltam semmi gond lenyújtok és akkor megyek aludni (akkor csak egy picit fájt). Másnap már jóval jobban fájt és begyulladt a torkom és a mandulám is, szedtem rá vény nélküli gyógyszert amennyit bele volt írva, egész nap pihentem, és teát ittam, másnap ez felfokozódott és alig bírtam mozdítani a nyakam és alig bírtam nyelni, ez így ment pár napig (csináltam nyaktornát, és szépen lassan abba maradt a hátfájás még 3-4 nap után). Ez után elkezdett fájni a fülem, cseppentettem bele és pihentettem (nem használtam fejhallgatót és kerültem az éles hangokat), egy idő után elmúlt, de még mindig szokott fájni néha (gyengén) és most este ahogy megnéztem a torkomat a tükörben, a torkom hátuljanál ilyen sárgás talán hólyagok vannak, dokival nem tudtam beszélni mert szinte alig veszi fel a telefont. A kérdés adott, mi lehet a bajom?

2020. dec. 11. 00:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tüszös (gennyes) mandulagyulladás.

Márpedig feltétlenül és sürgősen orvoshoz kell fordulnod, mert nagyon durva szövődményei lehetnek: izűleti gyulladás, szívizomgyulladás, stb.

A füled is azért fáj, mert kisugárzik a fájdalom, és

a nyálkahártya végig be van gyulladva.

Nagyon sok folyadékot igyál, gyógyteákat, C-vitamint (4x1000-est), D-vitamint 3 ezrest. Gargalizálj leszűrt kamillateával.

Valószínűleg antibiotikumot fog felírni.

Ma délelőtt telefon a dokinak, E-recept, és tartsd be a utasításait.

Ne legyen száraz a levegő, a torkod sem. Sok-sok teát igyál.

2020. dec. 11. 01:31
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat! Fel is hívtam délelőtt dokit és felírt egy antibiotikumot. Gondolom akkor egész héten abba kell hagynom az edzést és pihennem kell.
2020. dec. 11. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!