Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Gyógymasszőrhöz lehet menni...

Gyógymasszőrhöz lehet menni sztk alapon?

Figyelt kérdés

Szóval, hogy fizetem a TB-t és ingyenes lenne.

Huszonéves vagyok, de iszonyatosan fáj a derekam, már kezd az elviselhetetlen kategóriába esni. Pl. ma elakartam mosogatni, de egyszerűen le kellett dőljek menetközben, mert annyira fáj, hogy nem bírtam tartani magam. A mindennapi életemet már megkeresíti, néha van, hogy sírok annyira rossz. Az a szerencse, hogy nincs most munkám, mert nem tudnák bejárni. Ami másrészről meg szívás, mert így magánorvoshoz nem tudok most menni, nem tudnám fizetni. Nem tudom mitől lehet ez, azelőtt soha nem volt ilyen, néhány hete csinálja. A háziorvos ad beutalót ilyenre? Jelenleg munkanélkülin vagyok, úgy tudom azalatt a 3 hónap alatt a tb-vel nincs gondom, mert fizetve van.

2020. nov. 8. 12:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A háziorvos a reumatológiára tud adni beutalót, majd ott a doktor eldönti, hogy milyen kezelés szükséges neked. Általában - sajnos - nagyon ritkán írnak fel gyógymasszázst, mert kevés a masszőr és sokan igényelnék a szolgáltatást. Ha fel is írnak, kb. 10-15 perc egy kezelés. Nem azt mondom, hogy semmi, de szinte majdnem.
2020. nov. 8. 13:09
 2/5 A kérdező kommentje:
hát ez remekül hangzik... még jó, hogy eddig éveken keresztül lenyúlták a fizetésem 40%-át, aztán mikor szükségem van kezelésre nem kapok semmit se.
2020. nov. 8. 13:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Magánorvossal nem mész semmire. A háziorvos->reumatológia útvonalat érdemes bejárni, mert legalább megvizsgál egy szakorvos. A derékfájáson az esetek elég nagy részében valóban tud segíteni a gyógymasszőr, de azért előtte nem rossz egy orvosi szakvélemény, és az még ingyen van. Merrefelé laksz?
2020. nov. 8. 14:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

kb. 15 percesre egyszer esetleg.

de házidoki utána reumatológus és valószínű gyógytorna és fiziora fog adni beutalót, meg kapsz fájdalomcsillapítót.

a masszázs tényleg nem írják csak úgy fel, sajnos.

2020. nov. 10. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:
10%

Felesleges mind a masszőr mind pedig a rheumatológus. Ennek a problémának a megoldása háziorvosi kompetencia, fájdalomcsillapítóra és izomlazítóra egyébként rendbe szokott jönni. Ó és nem 40 százalék a TB, de jellemző hogy ilyen téren mindig a munkanélkülieknek meg a minimálbért keresőknek a legnagyobb a pofája, akik gyakorlatilag szinte semmit nem raknak be a közösbe és effektíve a nagyobb keresetűek befizetésén élősködnek.

Üdvözlettel egy orvos.

2020. nov. 11. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!