Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Melyik jó éjszakai füldugó?...

Melyik jó éjszakai füldugó? Mit érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

Új szobatársam van a koliba, akitől nehezen tudok aludni. Sokáig nyomogatja a gépét, kattog az egér. Ha másnap hazamegy, akkor éjfél körül is pakol egy kicsit, meg hamarabb felkel és arra kelek, hogy a bőrönd testét végighúzza a földön. Emellé társul, hogy légzési gondjai vannak, emiatt nagyon hangosan tüsszent (nem egyszer felriadtam rá az éjszaka közepén). Reggel általában én szoktam hamarabb felkelni, de volt, hogy már ő kelt fel hamarabb és ilyenkor nem zavartatja magát, vizet melegít a vízforralóba, amit úgy kezd, hogy a forraló fém tetejét ledobja az asztalra.

Próbálkoztam több füldugóval is, de nem találtam meg az igazit. Nem tudom, hogy mennyire normális, hogy inkább csak halkabb lett tőlük a környezet, csak a háttérzaj szűnt meg (egérkattintást nem hallom, de a járkálást, pakolászást hallom). Arra jók, hogy a hirtelen hangokat (tüsszentés) tompítsák, így nem riadok fel rá.

Viszont nagyon elhúzódik velük az elalvásom, mert zavarja a fülemet, van, hogy elkezd nagyon viszketni a hallójáratom. De a legidegesítőbb, hogy a belső hangokat hallok, tehát szívdobogást.

Eddig próbáltam ilyen műanyag sokszor használatos formáltat, szivacsosabb néhányszor újrahasználható formáltat és viaszost (erről nem tudom, hogy újra lehet használni, vagy egyszer használatos? nagyon zavart az állaga a hosszú hajam miatt)

2020. okt. 12. 07:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha beszélnél a bunkóval?
2020. okt. 12. 09:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Én 3M és Uvex szivacs dugókat használok (sárga, elvileg egyszer, gyakorlatilag hónapokig használatos). A panaszaidat én is ismerem, de hozzászoktam pár hét alatt. Ha ennél is halkabbat szeretnél, meg kell toldani egy külső fültökkal, de abban aludni elég extrém. (pl. 3M Peltor X4A-GB)
2020. okt. 12. 12:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem a viaszos vált be (Szundi). Kezedben felmelegíted, így formálható lesz. Alig enged át valami zajt.
2020. okt. 12. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Dobd ki.
2020. okt. 12. 22:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!