Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tehetnék a fáradtság ellen?

Mit tehetnék a fáradtság ellen?

Figyelt kérdés

Most lettem 11.-es, a heti edzéseim mellé bejött a tanulás, és egyszerűen nincs energiám mind a kettőre.

Edzésem elvileg heti 5 lenne, de annyira fáradt vagyok, hogy egyszerűen nem bírok elmenni, max heti 2-re.

Nyáron heti 4 edzésen szinte végig ott voltam, és most is így szeretném, viszont hazaérek az iskolából 3-4-kor, és még ha el is vánszorgok edzésre, nem tudok érdemi munkát végezni, mert nem megy a koncentráció.

Időm lenne mind kettőre, mert 3-4 órától otthon vagyok, és az edzés csak 7-kor kezdődik.

Próbálkoztam tea ivással a koffein miatt, illetve forró fürdővel, hogy feldobja a vérnyomásom (eddig ezek működtek) de most nem jött be. A délutáni szundi csak rontott a helyzeten, így azt is kizártam.

Az esti alvás segíthetne ezen? Magamtól minden esetben min. 11 órát alszom, ami ugye lehetetlen iskola mellett, de az a +1-1 óra amivel meg tudnám nyújtani az alvási időm, az segíthetne?

Esetleg van valakinek valami bevált módszere, amivel képes erőt venni magán és odafigyelni, koncentrálni a dolgaira?

2020. szept. 23. 21:45
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Igen, a több alvás elképzelhető, hogy segítene, de 9 óránál ne nagyon aludj többet, az sem jó.
2020. szept. 23. 21:48
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
Érdemes vmilyen multi vitamin készítménnyel próbálkozni.
2020. szept. 23. 21:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Meg nagyon nem mindegy mit, mikor eszel. Ahogy idősödik az ember egyre jobban érzi ezt.
2020. szept. 24. 00:04
 4/4 anonim ***** válasza:

"Az esti alvás segíthetne ezen? Magamtól minden esetben min. 11 órát alszom"

Hogyhogy esti alvás? Aludni éjjel kell. Feküdj le korán minden este (az összes képernyős kütyü legyen kikapcsolva),mindig ugyanabban az időpontban, hétvégén is, és ugyanakkor kelj is fel mindig. A rendszeresség nagyon sokat számít.

Egyebkent az esti edzés eleve nem tesz jót az alvasciklusodnak, mert túlságosan felporget.

2020. szept. 24. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!