Miért nevezik az emberek azt jó időnek, mikor olyan rohadt meleg van, hogy kb 10-től 18 óráig meg se lehet maradni kint a Napon?
A kérdés teljesen jogos.
Csak azok írják, hogy szeretik, akik még iskolások (meg persze tanárok), mert egész nyáron otthon dögölhetnek. Természetesen ők sem bírják, mert, amikor pl felmerül, hogy nyáron is lenne iskola (rövidebb nyári szünet), akkor egyből kórusban sipákolnak a tanárokkal együtt, hogy azt nem lehetne kibírni, utazni a melegben, aztán ülni bent a 29 fokban. Nos üzenem, a többségnek pontosan ugyanezt kell csinálnia minden nyáron évtizedek óta. Úgyhogy majd ők is megutálják hamar.
Szerintem a többségen ez a gyerekkorból rajtuk ragadt ökörség. Hurrá, vakáció, "jó idő", semmittevés, strand. De az tuti, hogy ezek az emberek is csak a szabadidejükben élvezik ezt az időt, ha valamit csinálniuk is kell, akkor azt vagy klimatizált helységekben teszik, vagy majd megrohadnak közben ők is. És aztán van az a pár százalék, aki tényleg élvezi, és bírja is a 30-35 fok feletti hőmérsékletet. Nem értem nekik hogy működik a szervezetük, de mindegy, ők szeretik ezt.
Meg vagyunk mi, akik ha csak tehetjük, a sötétített hűtött lakásban akarjuk túlélni ezt a rémes 3-5 hónapot. Sokan mondják, hogy a téltől lesznek depressziósak, hát, én a nyárral vagyok így. Mivel rühellem a meleget, nyár végére már nagyon tele a hócipőm a sötét házban való bezártságtól. Én már most is alig várom az őszt (kár, hogy lassan ebből is nyár lesz), a legkedvesebb évszak számomra. Kellemes meleg, 18-25 fok, már fáradtan süt a nap, de még elég meleg ahhoz, hogy jókat lehessen kirándulni, sétálni, túrázni a természetben. Imádom az őszi illatokat is, a száraz avarét, az őszi eső illatát, a reggeleket, estéket, úgy ahogy van szeretem az egészet.
Aki pedig ilyen ökörségekkel jön, hogy le kell fogyni, majd akkor bírni fogod a meleget, az nem komplett. Voltam én már az elmúlt 15 évben 110 kiló, és 58 is, mindenhogy utálom a kánikulát, és a hőséget. Nekem max. 28-ig elviselhető, afölött marad az hogy hacsak tehetem, hűvösben vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!