14 hónapja tartó szédülést mi okozhat, ha az állapotom nem romlott?
Tavaly tavasszal kezdődött, amikor az állatkertben furán éreztem magam, mintha a föld fölött lépdelnék vagy hajón lennék. Aztán fokozatosan egyre gyakrabban előjött. Biciklizés közben volt, hogy le kellett pattannom róla és leülni, mert azt hittem elájulok, de 2-3 mp újra felugrottam, hogy elmúlt. Otthon az elején nem éreztem semmiféle imbolygást, csak mihelyt elhagytam a lakást. Bevásárlóközpontokban gyakran szédülök, van olyan érzésem, hogy el fogok ájulni. Néha húz a feje, mintha tompa lenne.
De ezek nem egyfolytában vannak, hanem időszakonként. Pl. a mostani április nagyon jó hónap volt, semmilyen tünetet nem produkáltam, de azóta megint előjött.
Hát ez rengeteg dologtól lehet,de akár pszichésen is.
Fül-orr gégészetet még felkeresném a helyedben ,vérkép+vizelet ,abból már sok dolog kiderül .
Hormonális okoktól kedzve,egy banális problémán kerezstül (pl alacsony vérnyomás,amivel sehol nem foglalkoznak,nem kóros,de okozhat ilyet) ,egész komoly gondokig (pl sclerosis multiplex) is lehet . Mindenképp menj újra orvoshoz,harcold ki az alapos vizsgálatot.
Szia! Migrén is okozhatja!
Nekem is migrénem van, és az nem azt jelenti hogy erős fejfájás társul hozzá. Pl nekem van hogy csak szédülök és hányingerem van, ugyanúgy időszakosan mint neked. Ez is lehet egy probléma.
Annyi bizonyos, hogy egy vérképet érdemes lenne csináltatnod, valamint nagyon sok folyadékot fogyassz, az általában segít a tompaságon
Mondtam akkor a neurológusnak, hogy félek tőle, hogy SM vagy daganat, de csak legyintett.
A vérnyomásom nem alacsony.
31 éves vagyok normál test súllyal.
Vérképem kb másfél éve volt.
Szia!
Teljes mértékben magamra ismertem. Szóról-szóra.
Én végigjártam mindenféle orvost ami létezik,találtak is 1-2 dolgot (hiszen a betegséget keresni kell)
De semmi nem magyarázta a tüneteimet.
Én azt tanácsolom,kérj egy teljes vérkép vizsgálatot,és csináltass egy MR-t (akár fizetős alapon mert rengeteget kell várni a tb-s mrre) max 15.-ezer.
És ha a vizsgálatokon nem találnak semmit,akkor pszichiáter.
Én is ott kötöttem ki,de én váltig állítottam hogy nekem fizikai problémám van,és nem lelki.
Végül kaptam antidepresszánst,és 2 hét múlva minden tünetem megszünt.
Életemben nem gondoltam volna,hogy a depresszió ilyenre képes,és úgy hogy fel sem ismertem magamon,és mások se vették észre rajtam.
2 évet szenvedtem a szédüléssel
Migrén is okozhatja. A csendes migrénhez nem társul fejfájás csak egyéb jó kis tünet...
És az SSRI gyógyszerek is segíthetnek, depressziótól függetlenül is sokat adják migréneseknek megelőzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!