A vastagbelemet kitudom tapintani, igaz egész mélyre kell betapintani de szinte teljes hosszában , ez normális?
Figyelt kérdés
nem fáj, nem okoz semmi panaszt,de furi2020. jún. 21. 18:16
1/13 anonim válasza:
Mikor volt székleted? Általában akkor tapintható a vastagbél,ha tele van salakanyaggal (pl. reggel WC előtt).
2/13 anonim válasza:
Mármint benyúlsz és úgy vagy a hasfalad tapogatod? Egyébként ha nagyon benyomod a hasad akkor el tudod érni, ez nem gond.
3/13 anonim válasza:
Szerintem a végbeledet tudod végigtapintani benyúlva, a vastagbél bejáratáig.
4/13 anonim válasza:
Ki nyúlkál 16 centi mélyen magába?
6/13 anonim válasza:
Ezt most csak én nem értem? A vastagbél kb másfél méter hosszú, és kanyarodik.
Ezt hogy?
7/13 A kérdező kommentje:
Na jó kicsit tuloztam, nem minden szakaszt de a jobb oldali also szakaszát, és a bal oldali egy rovid szakaszát jóval melyebben mint a jobb oldalit vagyis melyebb betapintassal erheto el. Lehet hogy tumor? Szeklettől is függ betapinthatósag szekeles után persze kevésbé érezhető.
2020. jún. 21. 21:23
8/13 A kérdező kommentje:
Olvastam a vastagbeldaganatrol, de 30 alatt nagyon ritkán fordul elő
2020. jún. 21. 21:24
9/13 anonim válasza:
Nem értem,hogy miért a vastagbéldaganat ugrik be először. Ha egy vastagbél daganatot tapintatni lehet már,akkor annak egyéb tünetei is vannak. Véres széklet, hasi fájdalom. Ha valakinek nem vastag a hasfala,akkor a könnyen lehet érezni a beleket. Próbáld meg reggel, székelés után is tapintatni. Biztos vagyok benne,hogy kevésbé érezni,mert üresebbek a beleid.
10/13 A kérdező kommentje:
Mert ez ugrik be az embernek ha valami odanemillő dolgot tapasztal magán
2020. jún. 21. 22:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!