Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas vérnyomásra természetes...

B25 kérdése:

Magas vérnyomásra természetes gyógynövények?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A barátom 20 éves de sajnos rendszeresen magas a vérnyomása. Sajnos az otthoni körülmények és az egyetem sem túl kíméletes ebből a szempontból, nem tudja kiiktatni a stresszt az életéből. Az elmúlt pár hétben mértem a vérnyomását és általában 150 felett volt. Gyakran vérzik az orra, én ezt is a vérnyomás számlájára írnám. Orvoshoz egyenlőre nem akar menni. Azon gondolkodtam hogy ti saját tapasztalat alapján tudnátok mondani gyógynövények vagy egyéb más természetes anyagokat?

Persze ha nem javul a helyzet feltétlenül orvoshoz fog menni de először szeretnénk néhány gyógyszermentes megoldást kipróbálni.

A válaszokat előre is köszönöm!

Köszönettel

Egy aggódó barátnő

2020. jún. 8. 23:51
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Feher fagyongy!!
2020. jún. 9. 02:28
 2/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
33%
Fahéj.
2020. jún. 9. 06:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Az orrvérzés a magas vérnyomástól van, mivel gyakran van 150 felett sürgősen orvoshoz kellene mennie, ilyenkor már nem ajánlott a természetes gyógymód csak az orvos véleményével. Háziorvosát fel kellene keresnie, aki elküldi vérvételre, EKG, hogy nincs-e valamilyen szervi baj. Addig is ajánlom a galagonyás teakeveréket.
2020. jún. 9. 07:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne gyógynövényezzetek, hanem menjen el orvoshoz. Kap rá gyógyszert, naponta bevesz egy-két szemet és teljesen jól lesz. Nem sürgősségi ellátást igénylő állapot, de nem érdemes húzni az időt, a magas vérnyomás nagyon terheli a szívet, a vesét és pl bármikor lehet miatta agyvérzése is. Ilyen fiatalon azért ezt nem kellene bevállalni.
2020. jún. 9. 09:17
 5/10 A kérdező kommentje:
De nem feltétlenül jobb a gyógyszer, főleg ha természetes anyagokkal is meg lehet oldani a problémát. Nem biztos hogy jobb 60 évig bogyót tömni magadba, persze lehet az az egyetlen út
2020. jún. 9. 09:56
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Ha természetes anyagokkal meg lehetne oldani jól szabályozható, megbízható módon, akkor senki nem szedne gyógyszert, hanem mindenki gyógyteát iszogatna.
2020. jún. 9. 10:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezért írtam a galagonya teát, de kivizsgálás akkor is kell, hogy nincs-e valamilyen szervi baj ami a magas vérnyomást okozza. Ha minden rendben, akkor az orvossal megbeszéli és teakúrát tart, szerintem sem egészséges ilyen fiatalon elkezdeni a gyógyszert ha van esetleg más megoldás.
2020. jún. 9. 13:10
 8/10 anonim ***** válasza:
azonnal irány az orvos! bármi lehet ennek a hátterében... és egyáltalán nem biztos, hogy vérnyomáscsökkentőt kell majd szednie, mert ha olyan ok van a háttérben ami megszüntethető más módon, akkor magától helyreáll majd a vérnyomása. de ilyen fiatal korban ez nagyon nem normális, szóval gondolkozás nélkül menjen vele orvoshoz, mert bármi súlyos betegség okozhatja ami kezelés nélkül nem fog javulni
2020. jún. 9. 18:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Irány orvos! Azután: növényi alapú táplálkozás, céklalé, chia mag, futás!
2020. jún. 18. 21:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehetséges a magas vérnyomás gyógyszermentes kezelése bizonyos fokig, bár 140 szisztolés felett erősen ajánlott lenne orvossal konzultálni. Ha előtte megpróbálnátok gyógyszermentes megoldásokat elsősorban nem a gyógynövényekben kell a megoldást keresni (bár stresszre érdemes lehet pl Nervenpflege-t megpróbálni). A gyógyszer nélküli kezelés elsősorban rendszeres kardio mozgásból, BMI szerint ideális testsúly eléréséből, kevesebb sófogyasztásból, alkoholfogyasztás, dohányzás abbahagyásából állhat. De ezen tényezőkre a kérdésből nem tudok következtetni.
2020. júl. 4. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!