Antidepresszáns, mire számítsak?
Nem ismerem ezt a gyogyszert, de altalanossagban elmondhato, hogy az antidepresszansok az elso 1-2 hetben felerosithetik a tuneteket. Jobb fokozatosan emelni az adagot, tehat nem rogton egesz szemmel kezdeni, hanem negyed vagy felszemmel, es egy het utan emelni. Azert adjak melle a nyugtatot, mert elnyomja a mellekhatasat. En jobban szorongtam, intenzivebben az elso par napban, de kibirtam. Korulbelul egy honap utan fogja kifejteni a jotekony hatasat.
Sajat velemenyem, hogy terhesseg es szoptatas alatt nem kene szedni ezeket a gyogyszereket, de errol egy orvos tudna biztosabbat mondani.
Jaj ne ijedj meg! :)
Ha eltereled a figyelmedet, akkor eszre sem veszed. A gyogyszerbevetelt kovetoen felriadtam -elalvashoz vettem be, mert tudtam, hogy napkozben csak azt figyelnem, hogy mit okozott- es olyan hajnali 3 korul felriadtam, mint mikor rosszat almodik az ember. Vegigfutott rajtam a feszultseg tetotol talpig, elontott a forrosag, de annyira lusta voltam, hogy nem torodtem vele, igy szinte azonnal el is mult ez az erzes es siman visszaaludtam. De ez antidepresszans fuggo, valakinek hasmenese van, valakinek fejfajast okoz, valakinek meg semmi mellekhatasa sincs, attol is fugg, hogy ki mire szedi.
Ugyanezt szedem. Pár napig jó eséllyel észre sem veszed. Az első 1-2 hétben felerősíti a tüneteket, feltétlen kell mellé a nyugtató, valószínűleg több, mint most. Ne sajnáld, ha kell, mert ha elengeded, beüthet pár igen durva pánikroham az elején. Előjön néhány mellékhatás, ami általában elmúlik. A 3. héttől fordul a kocka, és kb 8-10 hét után összehasonlíthatatlanul jobban leszel, mint most és kb azután a nyugtatót is el tudod lassan hagyni. Az igazi az lenne, ha akkor kezdenéd el szedni, amikor az első két hétben nem kell mászkálnod (meló, suli).
Hosszú évek óta szedem, jó szer. Legalább 75 mg kell, vagy 100, kevesebbnél csak a hátrányokat kapod meg az előnyei nélkül. Több részben szedem naponta is, egyrészt, hogy az első időkben ne rúgjon akkorát, másrészt, hogy ha kimarad véletlenül egy, ne az egész maradjon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!