Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Antidepresszáns, mire számítsak?

Antidepresszáns, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Nagyon új még nekem ez az egész fél éve kezdődött a pánikbetegségem. Eddig küzdöttem vele minden lehetséges technikát alkalmaztam kutakodtam semmi sem vált be. Addig jutottam hogy a rohamok már szinte majdnem napi szintűek. Először 0,25-ös xanaxal indítottunk. Amit csak rohamkor vettem be. Nem igazán segített. Majd ma kaptam egy Stimuloton nevű antidepresszánst amit reggel 1x kell bevennem. Fogalmam sincs mire számítsak. Mit fogok érezni az első tabletta bevételekor? Kinek mik a tapasztalatok? Valamint olyan kérdésem is lenne hogy ha a későbbiekben babát szeretnék olyan esetben mi a teendő a gyógyszerrel?
2020. jún. 2. 19:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Nem ismerem ezt a gyogyszert, de altalanossagban elmondhato, hogy az antidepresszansok az elso 1-2 hetben felerosithetik a tuneteket. Jobb fokozatosan emelni az adagot, tehat nem rogton egesz szemmel kezdeni, hanem negyed vagy felszemmel, es egy het utan emelni. Azert adjak melle a nyugtatot, mert elnyomja a mellekhatasat. En jobban szorongtam, intenzivebben az elso par napban, de kibirtam. Korulbelul egy honap utan fogja kifejteni a jotekony hatasat.

Sajat velemenyem, hogy terhesseg es szoptatas alatt nem kene szedni ezeket a gyogyszereket, de errol egy orvos tudna biztosabbat mondani.

2020. jún. 2. 20:16
 2/21 A kérdező kommentje:
Hú basszus akkor felkell készülnöm ha tényleg fel erősíti a tüneteket. Most megijesztettél 😐
2020. jún. 2. 20:49
 3/21 anonim ***** válasza:

Jaj ne ijedj meg! :)

Ha eltereled a figyelmedet, akkor eszre sem veszed. A gyogyszerbevetelt kovetoen felriadtam -elalvashoz vettem be, mert tudtam, hogy napkozben csak azt figyelnem, hogy mit okozott- es olyan hajnali 3 korul felriadtam, mint mikor rosszat almodik az ember. Vegigfutott rajtam a feszultseg tetotol talpig, elontott a forrosag, de annyira lusta voltam, hogy nem torodtem vele, igy szinte azonnal el is mult ez az erzes es siman visszaaludtam. De ez antidepresszans fuggo, valakinek hasmenese van, valakinek fejfajast okoz, valakinek meg semmi mellekhatasa sincs, attol is fugg, hogy ki mire szedi.

2020. jún. 2. 21:23
 4/21 anonim ***** válasza:

Ugyanezt szedem. Pár napig jó eséllyel észre sem veszed. Az első 1-2 hétben felerősíti a tüneteket, feltétlen kell mellé a nyugtató, valószínűleg több, mint most. Ne sajnáld, ha kell, mert ha elengeded, beüthet pár igen durva pánikroham az elején. Előjön néhány mellékhatás, ami általában elmúlik. A 3. héttől fordul a kocka, és kb 8-10 hét után összehasonlíthatatlanul jobban leszel, mint most és kb azután a nyugtatót is el tudod lassan hagyni. Az igazi az lenne, ha akkor kezdenéd el szedni, amikor az első két hétben nem kell mászkálnod (meló, suli).

Hosszú évek óta szedem, jó szer. Legalább 75 mg kell, vagy 100, kevesebbnél csak a hátrányokat kapod meg az előnyei nélkül. Több részben szedem naponta is, egyrészt, hogy az első időkben ne rúgjon akkorát, másrészt, hogy ha kimarad véletlenül egy, ne az egész maradjon ki.

2020. jún. 2. 21:47
 5/21 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy nem tudok két hetetet itthon maradni sajnos a munkahelyem nem engedi 😕
2020. jún. 3. 08:09
 6/21 anonim ***** válasza:
Lehet jobb, ha nem otthon vagy es azt figyelgeted, hogy milyen valtozasok zajlanak a testedben. Nyugodtan dolgozz, legalabb eltereled a gondolataidat.
2020. jún. 3. 08:13
 7/21 A kérdező kommentje:
Az a baj pont ma vagyok szabadnapos és egyedül vagyok jelenleg itthon de már parázok nagyon bevenni. Pedig be kellene mert minden reggel 1 szemet kell. Lehet túl kellene esnem rajta meghalni végülis csak nem fogok tőle. 😕
2020. jún. 3. 08:25
 8/21 A kérdező kommentje:
Próbáljak inkább az 50mg-ból egy felet?
2020. jún. 3. 08:34
 9/21 anonim ***** válasza:
Semmikepp ne vegyel be elsore egy szemet. En negyed szemmel kezdtem, de en csak fel szemig emeltem. Felezheted, de akar negyedelheted is a gyogyszert, az a lenyeg, hogy fokozatosan szoktasd magad hozza.
2020. jún. 3. 09:11
 10/21 A kérdező kommentje:
Bevettem egy felet mar ugy panikolok hogy milessz 😐
2020. jún. 3. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!